ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU’NU ANDI

ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU’NU ANDI

ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU’NU ANDI

 

Ülkü Ocakları Gemlik İlçe Başkanlığı 20 Şubat 2015’de PKK’lı teröristler tarafından Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu vefatının 3. Yılında ocak binasında düzenlenen program ile andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Geçmiş Dönem Ocak Başkanı Kartal Gülmez, MHP İlçe Yönetimi, liseli ve üniversiteli ocak mensubu gençler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ortaöğretim Birim Başkanı Mustafa Doğru yaptı. ‘’ Fırat ağabeyin emanetine sahip çıkacağız. Bizler yetişecek ve ülkemizin geleceği adına projeler üreteceğiz. Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti ile donanmış nesillerle bu millete olan derin sevgimizi çalışmalarımız ile taçlandıracağız. ‘’ dedi.

Program Ülkü Ocaklı gençlerin hazırladığı sunum, şiir dinletileri ve Çakıroğlu adına yazılan türkülerin seslendirilmesi ile devam etti.

Ceylan, ‘’Fırat Çakıroğlu idealist bir Türk genciydi.’’

Anma Programında söz alan Ülkü Ocakları Gemlik Başkan Vekili Emir Furkay Ceylan ’’Öncelikle karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası söylemine değinmek istiyorum. Fırat Çakıroğlu idealist bir Türk genciydi. Üniversiteye yuvalanmış teröristler eğitim öğretimi durduracak olaylara sebep oluyorlardı. O dönemde Çakıroğlu ve Anadolu’nun inanmış gençleri aziz vatanın içerisinde yaşanan bu duruma sessiz kalmadı. Bu menfur saldırıda şehit olan Fırat Çakıroğlu’nu medya ‘’karşıt görüş’’ olarak nitelendirdi. Çakıroğlu, tarih bölümünün birincisi olarak üniversite okuyordu. Hayali akademisyen olmaktı ve memleketin genç fertlerinin yetişmesine öncülük ediyordu. Ülkü Ocakları olarak bizler Türkiye Cumhuriyetinin yarınlarda ki teminatıyız. Sanatta, sporda, eğitim de ve iş dünyasında bu ülkenin geleceği adına mücadelemize devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ise ‘’Ülkü Ocaklarının bizler için ayrı bir yeri vardır. Ben burada ki her bir genç kardeşimin örnek bir birey olmasını istiyorum. Hangi konumda olursanız olun, işinizi en iyi yapan kişiler olmalısınız. Eğitim hayatınız da veya iş hayatınız da toplumun iftiharla gösteren kişileri olmalısınız. Çok şükür Gemlik Ülkü Ocaklarında hep böyle nesiller yetişti. Çalışmalarınızı takdir ile takip ediyoruz. Şehit Fırat Çakıroğlu kardeşimizde bu vatan için iman etmiş bir gençti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

 



(Son Güncelleme: 22 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir