Esnaf Odasında Beki Kazandı

Esnaf Odasında Beki Kazandı

Esnaf Odasında Beki Kazandı

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kongresi yapıldı. Pırıltı Düğün Salonlarında yapılan kongrede mevcut başkan İsmail Beki ve uzun dönem başkanlık yapan İbrahim Talan yarıştı. Salonda iki adayın konuşları sonrasında gerginlik yaşanırken, seviyenin de düşmesi şaşkınlık yarattı. Aralarındaki polemikler, kongrenin önüne geçti. Kongreyi İsmail Beki 714 oyla yeniden başkan seçildi.
Kongreye Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Borsa Başkanı Özden Çakır, STK, dernek ve kurum temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.
Kongre Divan Başkanlığına Bursa Oda Başkanı Arif Tak getirildi. Kongrede faaliyet raporu, denetim komisyonu raporu ve bütçe okunurken, okunan raporlar oybirliği ile onaylandı. Yönetim de, yine oybirliği ile ibra edildi.
Dilek ve temennilerde ilk sözü GTSO Başkanı Kemal Akıt aldı. Akıt; ”Esnaf Odası da gönüllülük ağırlıklı STK’lardır. İki aday da Gemlik’in tanıdığı isim. İkisi de Gemlik’in değeri kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ise; ”Esnaf Odaları bizim için de önemli sivil toplum kuruluşlarındandır. Esnaf Odasıyla uyum içinde çalıştık. Bu tarz kurum ve kuruluşlarda uyum çok önemlidir. Bu uyumun devam edeceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.
TALAN; MAAŞ ALMIYORUZ DEDİLER, ODANIN PARASI YOK
Esnaf Odası Başkan Adayı İbrahim Talan, ilk olarak geçmişte yaptıklarını anlatarak başladığı konuşmasında; ”Gemlik’te ilk olarak Sanayi Sitesini bizler getirdik. Eğitime önemli destek verdik. Kurslar açtık. Bu kurslarda çok sayıda kişiye hem maaş verdik, hem meslek sahibi yaptık.
Kapalı Pazar Yeri ile alakalı önerilerimizi sunmuştuk. Bugün Kapalı Pazar Yeri’nden yer alanların bir kısmı esnaf değil. İstanbul’da öğretmenlik yapıp burayı devredenler var. Benim dönemimde 20-25 arası büyük market vardı, şimdi 60-65 arasında.
Biz kasayı 83 Bin TL para ile bıraktık. Maaş almadan hizmet verdiklerini söylüyorlar bu doğru değil. Maaş aldılar son döneme kadar. Son dönemde kasada para kalmadığı için, yöneticiler feragat etti. Maaş almak bizce hakları ama almıyorum diye yapılan propaganda doğru değil” çıkışında bulundu.
BEKİ; ŞÜKRET AMCANIN MİRASINI HARCADINIZ
Karşılık olarak İsmail Beki’de daha sert üslupla Talan’a cevap verdi. Beki; ”Yapılan iyi şeylerde benim de imzam var. O dönem ben de hem yönetimde, hem de başkanvekilliğinde görev aldım. Biz Odayı borçla devraldık.
Belediye Başkanının açıklamasından farklı anlam çıkarıyorlar. Biz uyumlu çalışarak esnafa faydalı olmak istedik. Yoksa uyumsuz çalışmakla faydalı olmak mümkün mü? Biz odayı enkaz olarak devraldık. Sen rahmetli Şükret Amcanın mirasını bitirdin. Odanın 300 TL’lik laptop’unu bile evine götürmüştün. Bunu senden savcılıkla devraldım. Odanın aracında logo bile yoktu. Son yıl yönetimim maaş almadı ben de yarı maaş alıyorum çünkü personelimiz emekli oldu, onun ikramiyesini ödedik ” dedi. Gerginlik devam edince divan başkanı araya girerek iki ismi barıştırmak için bir araya getirdi.
Konuşmalar sonrasında oy kullanmaya geçildi.
Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında, seçime katılanlar İsmail Beki’yi başkan olarak seçti. İsmail Beki 714 oy alırken, İbrahim Talan 310 oyda kaldı.
Beki’nin yönetimi ise şu isimlerden oluştu;
İsmail Beki, Muhammet Kantar, İbrahim İnce, Yusuf Es, Fahrettin Ceyhan, Hazım Aydın, Günay Torun, Abbas Aydın, Orhan Ayaz. Denetim; Mehmet Nezih Karakuş, Gökhan Akbulut, Tarık Kurt.



(Son Güncelleme: 21 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir