TALAN; KHK KONUSUNDA ESNAFA SAHİP ÇIKILMADI

TALAN; KHK KONUSUNDA ESNAFA SAHİP ÇIKILMADI

 

Gemlik Esnaf Odası Başkan Adayı İbrahim Talan, yönetimi ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Gemlik Saklı Bahçede düzenlenen kahvaltıda yapılan toplantıda, 5 dönem, toplamda 15 yıl başkanlık görevini üstlendiğini Gemlik Esnaf Odası Başkanlığı görevinde yaptığı projeleri ve çalışmaları anlatan Talan, Odanın daha iyi noktaya gelmesini arzu ettiğini, bu nedenle aday olduğunu belirtti.

ODA DAHA İYİ YERE GELSE ADAY OLMAYIZ

Bir yandan başkanlık döneminde yaptığı faaliyetlerden oluşan sinevizyon görseliyle konuşan Başkan Adayı; ‘’Gemlik Esnafı Odasını aldığımız güzel mirastan daha iyi yerlere getirdik. Şu an görevde olan arkadaşlarımızı severiz ama aldıkları mirası daha iyi yere getirmediler, bu nedenle de bizlere görev düştü. Arkadaşlarımızın ve esnafımızın taleplerini yok sayamadık, aday olduk.

KHK KONUSUNDA ESNAF ODASI SESSİZ

KHK ile alakalı yanlış, belki de istenmeyen açıklama yapıldı. Gemlik esnafı o günden itibaren kötü durumda. Bizler Esnaf Odasından bu konu ile alakalı açıklama yapmalarını ve zor durumdaki esnafa sahip çıkmalarını beklerdik. Gemlik Tapu Dairesi boş kaldı. Osmangazi Köprüsünün yapılmasının ardından İstanbul’dan çok kişi Gemlik’ten ev ve arsa alıyordu. Çıkan söylem, bunun önüne geçti. Hem vatandaşımız, hem esnafımız maddi sıkınıt içinde. Sorunun bir iki ay içinde çözüleceğine inanıyoruz. Bizim çalışmamız, esnafımızın durumunu bir an önce düzeltmek üzerine olacaktır.

Gemlik’te her şeyin ilkini yaptık. Kapalı Pazar Yeri ile alakalı bizim çalışmamız vardı. Onu da dile getiren, ilk çalışmasını yapan biziz. Tam son görüşmeyi yapacakken, arsa sahibi ile Gemlik Belediyesi arasında bizi katmadan görüşerek anlaştı. Pazar Yeri başlı başına sıkıntı. İçinde yağmur yağsa esnaf ıslanıyor. Pazar Yeri ısınmıyor, sürekli rüzgar alıyor. Bizim projemizde böyle sorunlar yoktu.

1150 ESNAF KEPENK KAPATTI

Gemlik’te biz görevdeyken 2 bin 800 esnafımız vardı. Bugün odamıza kayıtlı 1650 esnafımız var. 1150 esnafımız kepenk kapatmış. Oda bugünler içindir. Gemlik’te bir acil ihtiyaç da sanayi sitesidir. Biz gelince ilk çalışmamız Sanayi Sitesi üzerine olacaktır.

Gemlik’te bir önemli sorun da denetimdir. Denetimimizi doğru yapmalıyız. Aksi taktirde, odamıza kayıtlı olan esnafımıza zarar vermiş, hakkını almış olu-ruz.

Bizlerin döneminde, hemen her hafta, Gemlik’teki tüm gazeteler, Bursa Gazeteleri ve bazen de ulusal gazeteler bizimle alakalı haberler yapardı. Ne yazık ki, şimdi faaliyet göremiyoruz. Gemlik Türkiye’ye örnek bir odaydı. Yine örnek oda yapmak için adayız’’ dedi.



(Son Güncelleme: 5 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir