Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Bankalar Kredi Vermez Mi ? – Algı Operasyonu Yapmayalım

Bankalar Kredi Vermez Mi ? – Algı Operasyonu Yapmayalım

Büyük dönüşüm için, Gemlik Belediyesine verilen 17 bin dilekçeyi bir referandum sonucu gibi düşünmeliyiz. 17 Bin dilekçe demek, yaklaşık 70 bin Gemlik nüfusu demektir. Kararnamede kayıtlı, “nakledilmesinin zorunlu bulunması” cümlesi veya ilçede söylenen “Gemlik taşınıyor” cümlesi, emlak fiatlarını üçte bir fiatına düşürmez. Bu konuda, kamuoyu yaratmak isteyenlerin amacı, projeyi siyasalaştırmak ve belirsiz bir ortama sürüklemektir. Daha açık bir ifade ile, bu projeyi itibarsızlaştırmaktır. Gemlik’te emlak fiatlarının üçte bir fiata düştüğünü iddia etmek, dönüşüme ihtiyaç duyacak binaları, ucuza kapatmak  isteyen kesime, hizmet etmek demektir. Aslında “nakledilme” kelimesi yüzünden kararnameyi iptal etmeyi düşünmek, vakit kaybetmek demektir. Bu projeye, 17 bin dilekçe karşılığı yaklaşık 70 bin nüfus talipse, kelimeler üzerinde tartışmaya gerek yoktur.

Üçte Bire Düşen Daire Var Mı ?

Çarşıda ve sahildeki mahalleleri bir araştırsak, fiatı üçte bire hiç bir ev bulamayız. Tam tersine, Doların yıllık geliri %07, Avronun yıllık geliri %22 olunca, daire fiatlarının daha da arttığına, tanık oluruz.

Her yazımızda değiniyoruz, Dönüşüm projeleri, Gemlik halkının hem canı ve hem de malı ile ilgilidir. Lütfen bu konuda algı operasyonları yapmayınız.

İşe Nereden Başlamalıyız

1-) Öncelikle, dilekçe sahiplerinin Gemlik’te oturup oturmadıklarını saptamalıyız.

2-) Dilekçe sahiplerinden, yatırım amaçlı daire sahibi olmayı amaçlayanları, özel bir araştırma ile, ayıklamalıyız.

3-) Bina bazlı dönüşüme yatkın dilekçeleri, ” özel bir dosya” da toplamalıyız

4-) Bina bazlı dönüşme uygun dilekçe sahipleri ile, dönüşümün ilk adımını atmalıyız.

Bankalar Kredi Vermez mi?

Bankaların olmazsa olmaz şartı, belirsizliğin ortadan kalkmasıdır. Bankalar, Belediye, Bina sahibi ve müteahitler tarafından imzalanan dönüşüm protokollarını görünce, kredi musluklarını açarlar. Gemlik taşınıyor cümlesi hiç bir bankayı rahatsız etmez.

Algı Operasyonundan Kaçınalım

Dönüşüm projeleri, her partinin ortak projesi ve ortak sorumluluğu olmalıdır.  Böyle bir proje için provakasyon yapmak veya algı operasyonlarıyla projenin gecikmesine sebeb olmak, hiç bir partiye yarar sağlamaz.

Belediye, çıkan özel yasa ile ilgili değişiklikle uğraşmak yerine, dört elle bina bazlı dönüşüme sarılmalıdırç Gemlik Belediyesinin takip  ve sorumluluğu altında; bina sahipleri ve müteahitler arasında protokoller yapıldıkça, bankaların kredi muslukları açıkdığına hep birlikte tanık olacağız. Belediye olarak hedefimiz, dönüşüme dört elle sarılmak ve belirsizliğin  bir an önce ortadan kalkmasını sağlamak olmalıdır.

Günün Sözü

Eğer yürüdüğünüz yolda bir engel yoksa.

O yol sizi hiç bir yere götürmez.

“B.Shaw”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir