Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

17 Bin Dilekçeyi Tarayalım

17 Bin Dilekçeyi Tarayalım

Deprem konusunda, Gemlik halkını rahatlatacak “özel yasa” çıktı. Ama Gemlik halkı da, Gemlik Belediyesi de, bir türlü rahata eremedi. “Özel Yasa” da yer alan ilçe sakinlerinin hali hazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması cümlesi, bir anda maksadın önüne geçti.  Ve Gemlik taşınıyor sloganıyla, Gemlik ve Bursa basınında tartışılmaya başlandı.

Özel Yasayı Koruyalım

Gemlik Belediye meclisinde muhalefet kanadının “Gemlik Taşınıyor” cümlesine odaklanarak, emlak fiatlarının (%50) düzeyinde düştüğünü ve Gemlik halkının battığını açıklaması, özel yasayı hem sulandırdı., hem de itibarsızlaştırdı. Halen “bürokrasinin kucağında çırpınan özel yasa”, yeniden bürokrasinin kucağına itildi.

Vatandaşı Koruyalım

Şimdi, üzüm yemek yerine, bağcıyı dövmeyi usül haline getiren iki kesimin, hamle yapmak için fırsat beklediğini hissediyoruz. Bir kesim, bu projeyi siyasallaştırarak projeyi itibarsızlaştırmayı ve işlemez hale getirmeyi amaçlayacaktır. Diğer bir rantçı kesim ise, belirsizlik süresini uzatarak, halkın bir bölümünü elindeki sıkıntılı binaları, ucuza kapatmayı amaçlayacaktır.

8 bin konutluk proje, Belediye, TOKİ işbirliği ile mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu projede, herhangi bir kandırmaca olamaz. Ama yerinden dönüşümde, her türlü yaramazlık olabilecektir. Gemlik Belediyesinin, büyük bir hızla “bina bazlı dönüşüme” hız vermesini bekliyoruz.Vatandaş ve müteahit arasındaki ilişkiler de, arabulucu olmasını ve halkın yanında bulunmasını arzu ediyoruz.

Şimdi Ne Yapmalıyız

Büyük dönüşüm ile ilgili “özel yasanın” tartışılan nakledilmesi kelimesinin bir yönetmelik ile değiştirileceğini duyuyoruz. O konuyu şimdilik bürokratik yol haritasına, emanet edelim. Ama güzel bir tanımlaması yapılan “bina bazlı dönüşüme” dört elle sarılalım.

17 Bin Dilekçe Var

Dönüşüm konusunda Gemlik halkının, 17 bin dilekçe verdiğini, biliyoruz. Önce bu dilekçeleri gözden geçirmeliyiz. Bu dilekçeler içinden bina bazlı dönüşüme uygun olanları ayırmalıyız. Alınan bu 17 bin  dilekçeyi, bir referandum desteği gibi de görebiliriz. Yerinde dönüşüm konusunda yapılan “ön müracaat” olarak da, görebiliriz. Şimdilik bu kadar, bu konudaki önerilerimize devam edeceğiz.

Günün Sözü

Gerçek arkadaşlık, sağlık gibidir

Değeri ancak, o yok olduktan sonra anlaşılır

“Golti”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir