BELEDİYEDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

BELEDİYEDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Gemlik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2018-2019 yılını ve 91 işçiyi kapsayan 83 maddenin tamamı kabul edilerek,  toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda işçi yevmiyelerine 2018 yılı için %13, 2019 yılı için %9 net zam yapıldı. Yapılan zamlardan sonra 2018 yılında en düşük işçi yevmiyesi 110 TL ve üzeri, 2019 yılında en az işçi yevmiyesi 120 TL ve üzeri olarak belirlenmiştir. Ayrıca toplu iş sözleşmesi kapsamında yapılan sosyal ödemelere ortalama %15 oranında iyileştirme yapılmıştır.

BELEDİYEDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Gemlik Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen törene, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra birim amirleri, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “ Çalışanlarımızın sosyal haklarının korunması, ekonomik anlamda rahat edebilmelerini önemsiyoruz. Belediyemizin maddi imkânları ve bütçesi ele alındığında personelimiz için elimizden gelen en iyi artışı vardığımız ortak mutabakat ile gerçekleştirdik. Toplu iş sözleşmemizin çalışanlarımıza, ailelerine ve bizden hizmet bekleyen hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin ise konuşmasında İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın, belediye işçilerimize, Hizmet-iş sendikasına ve Gemlik Belediyesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin, toplu iş sözleşmesini imzaladı. Keskin, daha sonra sendika üyeleri adına Başkan Yılmaz’a plaket takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

 

 

(Son Güncelleme: 23 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir