Yılmaz; “Proje Getirin Onaylayalım”

Yılmaz; “Proje Getirin Onaylayalım”

Gemlik Belediyesi öncülüğünde yapılan ‘’Gemlik Konuşuyor’’ programı GTSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Programda yine KHK üzerinde durulurken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yerinde dönüşüm ile alakalı ‘’Yerinde dönüşüm projesi olan varsa gelsin onaylayalım’’ dedi.

Programa Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol, GTSO Başkanı Kemal Akıt ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol’un sunuculuğunu yaptığı toplantıda; ‘’Geçtiğimiz haftalarda taşınma iddiaları gerginlik yarattı. Gemlik’te yapılaşma devam ediyor. Bizler de, dönüşümde kat adeti azalınca olacakları hesap ediyoruz. Şimdi KHK’dan vazgeçmemiz isteniyor. Zaten çanakta sıkışıp kalmış bir ilçeyiz. Yapılaşma şansımız da kalmaz’’ dedi.

Yılmaz; “Proje Getirin Onaylayalım”

YILMAZ; ÇEVRE BAKANLIĞINDA DÖNÜŞÜMÜ GÖRÜŞTÜK

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Bugün salonda daha az kişinin olması, konunun artık anlaşıldığının göstergesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda da bu görüşmeleri yaptık. Dönüşüm, bina bazında olacak. Herhangi bir alanın taşınması söz konusu olmayacak.

Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan herkes, bizim için önemli vatandaştır. Yukarıda, deniz manzaralı ve güzel yerlerde vatandaşlarımızın da yaşamasını bizler isteriz. Bunları istemeyenler, vatandaşa önem vermeyenlerdir. Müteahhit 400 Bine satarken, biz maliyetine satarsak, tabii ki vatandaş buna öncelik verecektir. Dönüşümde kar elde etmeyecek ama zarar da etmeyeceğiz. Tamamen maliyetine olacak. Ben buradan söylüyorum, elinde yerinde dönüşüm dosyası varsa, getirsinler hemen yarın onaylayalım. Sağda, solda söz alarak kimsenin kafasını karıştırmasınlar.

GEMLİK’İN MERKEZİ KALACAK

Gemlik’in merkezi, Gemlik’in çarşısı olarak kalacak. Manastır bölgesinde yapılaşma uzun yıllardır var. Ama görüyoruz ki, çarşı hala Gemlik’te. Kurulan yerler yeni merkez olmayacak, yeni mahalle olacak. Biz bir yandan dönüşümü zaten başlattık, pek çok kurumumuzu da taşıdık’’ dedi.

KAT ARTACAK MI?

Kat artışı konusunda Hamza Aygün’ün sorusuna da cevap veren Gemlik Belediye Başkanı, ‘’Kat artışı bizim seçim vaadimizde yok. Bununla alakalı zemin projeleri ilgili bakanlığa sunulabilir. Bu konuda artışın muhatabı bakanlıktır’’ dedi.

EKREM CAVDAR SANAYİYİ SORDU

Geçtiğimiz yıllarda  Gemlik Gübre’de yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden Uğur Cavdar’ın babası Ekram Cavdar ise; ‘’Geçtiğimiz gün yapılan ÇED toplantısında Gemlik Gübre yeni tesis yapacak, bu konuda tavrımız ne olacak? Ayrıca, kömür ile çalışma ihtimaline ne diyorsunuz?’’ sorusunu yöneltti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Firmanın ÇED toplantısına arkadaşlarımızı gönderdik. Geçmişte kapasite artırımının da, kömür santralinin de biz önüne geçtik. Konunun uzmanlarına Üre tesisini sorar ona göre karar veririz. Zararlıysa izin vermeyiz. Kömür ile üretim yapılmasına ise asla müsaade etmeyiz, bunu da mecliste görüşürüz’’ dedi.

 

 

(Son Güncelleme: 19 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

1 yorum

  1. çok önemli bir soru: yıkılan binaların yerine tek katlı da olsa neden bina yapılmıyor neden neden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir