Eski Adliye Binası Yıkıldı

Eski Adliye Binası Yıkıldı

Eski Adliye Binası Yıkıldı
Gemlik’te yeni sahilde bulunan ve daha önce depreme dayanıksız olduğu belirlenen Eski Gemlik Adliyesi Selçuk Aydın Hafriyat firması tarafından geniş güvenlik önlemleri alınarak saniyeler içinde yıkıldı. Yıkımda adliye binasının sağlam olmadığı gözlendi.
Eylem Yapılmıştı
Adliye Personeli 15 Şubat 2013’te binanın sağlamlığı ile ilgili eylem yapılmış “adalet sarayında bir süredir ölüm korkusu kol geziyor. Nedeni ise adalet sarayının depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi” denilmişti.
İvedilikle Boşaltılması
Gemlik Belediye Başkanlığı adına Mühendis Murat Ekmen tarafından 2012 yılının Haziran ayında hazırlanan raporda; karot, çekiç, röntgen testleri sonucu binanın göçme durumu performans düzeyinde olduğu tespiti yapılarak, şu uyarıda bulunuldu: “Binanın ivedilikle tahliyesi ve güçlendirilmesi ya da yıkılması önerilmektedir.” denilmişti.
Hali hazırda dereboyunda kiralık bir binada faaliyet gösteren Gemlik Adliyesi için yeni yapılacak olan projenin Hisartepe mahallesinde uygulanması bekleniyor.

(Son Güncelleme: 17 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir