Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Geniş Katılımlı Dönüşüm Toplantısı

Geniş Katılımlı Dönüşüm Toplantısı

Gemlik için çıkarılan özel deprem yasasından sonra, yapılan geniş katılımlı toplantılarda, sosyal medyada ki haberlerin deprem kabusu kadar ürkütücü olduğuna tanık olduk. “Gemlik boşatılacak, yerine liman ve depolama alanları yapılacak” iddiaların doğru olmadığını anladık. Meclis toplantısında, emlak fiatlarının (%50) düştüğü söylenmişti. Geniş katılımlı toplantıda ise, daire fiyatlarının üçte- bire indiğini öğrendik.

Daire fiyatlarının bir hafta içinde, (%50) düşüşten üçte bire indiğini iddia etmek, Gemlik ekonomisini, baltalamaktır.

Proje Siyasete Bulaşmasın

Çevre Bakanının bir açıklamasına takılarak büyük dönüşümü sulandıracak ve yıpratacak açıklamalardan kaçınmalıyız. Hem, 8 bin konutluk proje çalışmalarına, hem de, merkezde yerinde dönüşüm çalışmalarına, birlikte başlamalıyız.

Gemlik Dünya Mirasıdır

Gemlik ilçesinin, her özelliği ile bir dünya mirası olduğunu, biliyoruz. Dünya mirası olarak kabul edilen bölgelere ve yapılara, Dünya Bankasının, AB’nin ve pek çok vakfın, kredi verdiğini biliyoruz. Bir bakıma, cankurtaran konut stoku olacak, “Büyük Dönüşüm”  için, bu kurumlara da müracaat edilebilir. Hem konut stokunu, hem de yerinde dönüşümü yansıtacak bu sistemin, tüm Türkiye için örnek bir proje olduğuna inanıyoruz. Eğer başarılı bir koordinasyon sağlanırsa, bu proje yılın projesi olmaya adaydır. Bu proje, Gemlik halkının hem canını, hem de “ticari haklarını” korumak için programlanan örnek bir projedir

Kimlerden Yardım Alınmalı

Yılın projesi olmaya adayı olan bu proje için, her konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile, çok yakın bir temas içinde olmak gerekir. Ayrıca, 20 bin deprem konutu yapan Van Belediyesi ile de, temas kurmakta yarar vardır.

Tıkanma Olursa Ne Olacak

Gemlik meclisindeki muhalefet kanadının uzun zamandan beri hasret kalınan, sert muhalefet çizgisine sarılacağını hissediyoruz. Böyle bir siyasi atak karşısında, iktidar kanadı uzlaşmaya varamıyorsa, yapılacak tek seçenek Gemlik’te referanduma gitmek olabilecektir.

Çok açık, çok kısa ve çok anlaşılır bir biçimde hazırlanacak “Referandum Metni” ile, Gemlik halkının huzuruna çıkmak kaçınılmaz olacaktır.

Zor Ama İmkansız Değil

Gemlik’te uygulanması planlanan, hem “Büyük Dönüşüm” hem de “yerinde dönüşüm”, belki de aynı anda başlayan tek örnek proje olacaktır. Proje uygulaması sırasında, belli aralıklarla Gemlik halkı ile bilgi paylaşım toplantıları yapılması zorunludur. Projenin hangi safhada olduğunu ve varsa tıkanmaları Gemlik halkının zamanında öğrenmesi, Belediyenin de, yararına olacaktır.

Gazeteciler Günü

10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu, biliyoruz. Aslında çalışamayan bir gazeteci olamaz. Belki, bir kurumla ilişkisi yoktur ama, gazetecinin okuma alışkanlığı hep canlıdır. Analiz yapma özelliği hiç kaybolmaz. Günceli takip etme arzusu, hiç yok olmaz. Kısacası, gazeteci bu dünyadan göç edinceye kadar, profesyonel göç edinceye kadar,  profesyonel olarak da, amatör ruhla da hep çalışır, hep üretir.

Günün Sözü

Ekmeğinizi bölüşün ama, Aynı lokmayı dişlemeye kalkmayın

“Halil Cibran”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir