Küçük, Gemlik’e KHK ile çökülüyor

Küçük, Gemlik’e KHK ile çökülüyor

Gemlik  Duyarlılık ve Dayanışma derneği Saklıbaçe’de yaptıkları bilgilendirme toplantısında bir araya geldiler. Dernek başkanı Küçük,”son çıkartılan KHK ile Gemlik’e resmen çökülmüştür. Bu işin siyasi ayağı Gemlik Belediye başkanı Refik Yılmaz istifa etmelidir” dedi.

Küçük açıklamasında; “KHK ile çıkarılan yasa kapsamında Gemlik halkının menfaatleri düşünülmeden Gemlik halkı tarafından anlaşılmadan alel acele ulusal basına yapmış olduğunuz açıklamadan pişmanlık duyuyor musunuz?

Hatırlatmak isteriz ki Belediye Başkanı olarak yönettiğiniz şehrin öncelikle can, mal ve ticari kaybından sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?

Bu kapsamda yapacağımız açıklamaları dikkatle takip edip Gemlik adına yapmış olduğunuz talihsiz açıklamayı telafi etmenizi bekliyoruz.

Gelelim KHK’nın Gemlik halkında yaratmış olduğunu tedirginliğe;

1999 yılında meydana gelen depremde Çınarcık, Yalova, Karamürsel, Gölcük , Adapazarı ve Düzce de binlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. Bu vesileyle hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. 1999 depreminde bu il ve ilçelerimizin dışında  Gemlik’imizde de 6 ile 7 şiddetinde deprem olmuştur. Bu deprem neticesinde Gemlik’te yıkılan ne bir bina olmuştur ne de hayatını kaybeden bir vatandaşımız olmuştur.

2008’e kadar Esenköy, Yalova, Karamürsel, Gölcük, Adapazarı, Düzce ve İstanbul depremde öncelikli iller arasındayken KHK’ile sadece Gemliğin isminin anılması manidardır.

Yarın olası bir depremde Gemlik yerle bir olup bahsettiğimiz diğer İl ve İlçelerinde deprem olmayacak mıdır?

Gelelim güzel Gemliğimize verdiğiniz zarara, şimdi anlaşılıyor ki Ulusal kanallara yapmış olduğunuz açıklama kentsel dönüşüm ruhundan uzak, Gemlik halkının malına ve ticaretine zarar vermekten başka bir işe yaramamıştır. Eğer amacınız kentsel dönüşüm olsaydı. Bir hafta sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapmış olduğunuz açıklama olurdu. Şimdi Gemlik halkı adına sormamız gerek Gemlik’e bir üst geçit yapamayanlar, Gemlik’e  bir tek sosyal donatı alanı yapamayanlar, Gemlik’e Adliye, Emniyet Binası,  Hükümet Konağı, Belediye Binası yapamayanlar bugün çıkmışlar Gemlik’i depremden korumak için dağlaya taşıyacaklarmış. Kentsel dönüşümün yolu bu mu olmalı,kentsel dönüşümü bu şekilde mi yapmalıyız. Bu besbelli rantsal dönüşüm. Gemlik halkı bu rantsal dönüşüme müsaade etmeyecek. Eğer amacınız Kentsel Dönüşüm olsaydı. Gemlik’te ki dönüşümlerin önüne Belediye olarak takoz olmazdınız.

Kuzey planlarını 7 senedir oyalamazdınız, Yeni Mahalle tadilat planlarını 7 senedir ertelemezdiniz. Hamidiye, Eşref Dinçer Mahallesindeki plan tadilatlarınız hala devam etmezdi. Yani bu anlattıklarımızdan dememiz o ki bilerek veya isteyerek milleti bıktırma, usandırma politikası izlenmektedir. Dolayısı ile ulusal kanallara yapılan açıklamala da bu usandırmanın bir parçası çünkü mesele kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm, Eğer kentsel dönüşüm olsaydı amaç önce vatandaşları yanlarına alarak açıklama yapılmalıydı. Çünkü kentsel dönüşüm vatandaşı karşısına alarak yapılmaz.

Sayın Belediye Başkanı; Önce ulusal basına çıkıp açıklama yapacaksın. Milletin ticaretini mülk değerini düşüreceksin sonra da çıkıp yerel basına “Ben öyle demedim, yanlış anlaşıldım.” Diyeceksin. Eğer mesele deprem olsaydı KHK kapsamında yukarıda bahsettiğimiz il ve ilçeler de olmalıydı. Bunlar olmadığına göre ya bu illerde Liman, konteynır, petrol rafinerisi yapacak saha bulamadılar. Ya da burada yaşayan vatandaşlarımızı depremden korumak istemiyorlar. Güzel Gemlik’imizi bu saydıklarımızdan dolayı sevmiş olmasınlar.

Gemlik Duyarlılık Derneği olarak amacımız kentsel dönüşüme karşı durmak değil aksine yerinde dönüşüm yanında olmak,  yerinde dönüşüm olmadığında yeni imar alanlarında dönüşümün devamını sağlamaktır. Deprem Dede, rahmetli Ahmet Mete Işıkara’nın dediği gibi  binaların depremden yıkılma olasılığı %21 binaların plan, mimari, malzemeden ve işçilik hatalarından yıkılma oranı %79’dur. Dolayısı ile bunları bilerek dönüşüm yapmalıyız” dedi.

(Son Güncelleme: 7 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir