Mecliste'de KHK Tartışıldı

Mecliste’de KHK Tartışıldı

Mecliste’de KHK Tartışıldı

Gemlik Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yaptı.

Doğrudan gündem maddelerinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda, İnsan Kaynaklarına geçici işçi vizeleri, sözleşmeli personel ücretleri ve zabıta müdürlüğü personelinin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. Raporlar oybirliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Gemlik Belediyesinin hesaplarını incelemek üzere oluşturulan denetim komisyonunun da seçimleri yapıldı. Yapılan oylamada Ersin Kahraman 26, Orhan Sefil 26, Turgut Durmuş 26, Galip Gür 19, Emrah Keskinden 16 oy aldı. Diğer teklifler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.

RAPORLAR

Meclisin raporlar bölümündeyse, Küçükkumla Mahallesi 243 ada içinde açılacak imar yolu için öneri oy çokluğu ile kabul edildi. CHP uygulamaya ret verirken, MHP komisyon raporunun değiştiği gerekçesiyle ret verdiğini açıkladı.

Kurşunlu Mahallesinde çatı piyesleri ile alakalı rapor görüşüldü. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Diğer raporda Kumla Mahallesi 174 ada 1 ve 2 parseller ile alakalı rapor oybirliği ile kabul edildi. Son öneride Balıkpazarı Mahallesi 530 adada park alanı belirlenmesi ile alakalı rapor, oybirliği ile kabul edildi. Diğer maddeler sonraki oturumlara bırakıldı.

GÜNDEM DIŞI

Meclisteki görüşmelerin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Bölümde ilk sözü CHP’li Emir Birgün aldı. Birgün; ‘’çıkan KHK sonrasında beklentilerden çok farklı bir algı oluştu. Gemlik Belediye Başkanının daha önce yaptığı hizmetleri de geriye itti. Bu algıyı değiştirmek çok zor. Farklı TV kanallarına ilk gün açıklamalar yaptınız. Şimdi ne olacak?’’ dedi.

Ardından söz alan MHP’li Mahmut Solaksubaşı Bursa Büyükşehir Meclisinde komisyonlarda bekleyen 1/100.000’lik plan üzerinden sorular sorarak, Gemlik’in depolama alanı olup olamayacağını sordu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ‘’Gemlik’i rahatsız edecek bir palana izin vermeyiz’’ dedi.

GEMLİK’TE AKTİF FAY YOK MU?

MHP adına söz alan Kenan Çakır ise; ‘’Plan, zemin, fay ve benzeri konular birbirine karışıyor. KHK ‘Riskli Alan’ diyor, Belediye Başkan ‘Riskli Yapı’ diyor. Bu iki konu birbiriyle çelişiyor. Ahmet Hoca depremde zeminin payının %21, diğer etkenlerin %79. Biz tüm çalışmamızı %21 üzerinden yapıyoruz.

Yapılan mikro bölgeleme çalışmalarında, bahse konu fayın olmadığı ortaya çıktı. Bunların tamamını inceleyerek yol haritası belirlemeliyiz’’ dedi.

CHP’li Galip Gür ise; ‘’İlk gün yapılan hata Gemlik’te  emlak değerlerini %50 düşürdü. Gemlik yerle bir oldu. Emlakçılar, müteahhitler sıkıntıda. Gemlik’e önemli bir zarar verildi. Gemlik halkından özür dilenmeli. Sonrasında da bu kötü algıyı değiştirmek için çalışılmalı’’ şeklinde konuştu.

YILMAZ; GEMLİK’İN KABUL ETMEDİĞİ PLAN OLMAZ

Son olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Üç siyasi parti birlikte hareket ederek, Gemlik’in önemli sorunu için Ankara’ya gittik. CHP’nin milletvekili de, Gemlik’te boşaltılan alanlara yapılaşma olmamasını istemişti. Yerinde dönüşüm olmasın demiyoruz. Ama yerinde dönüşüm yapan, 5-6 katı binası varsa, 3 kata düşeceğini de bilmeli.

Biz özür dileyecek bir şey yapmadık. Genel Medya, daha çok ilgi görmesi amacıyla böyle bir başlıkla sundu. Makilik alan güzel bir bölgede, Kuzey planlarının hemen üstünde. Gemlik’te araç park yeri bir yana, salıncak yapacak alan bulamıyoruz. Biz taşınma demiyoruz, ısrarla dönüşüm diyoruz.

2006 yılında Gemlik İskelesinden tahliyeyi biz kaldırdık. O dönem belediye başkanı kalkmasın demesine rağmen, biz Gemlik’in merkezindeki kârımızdan vazgeçerek bu kararı aldık. Yanıcı, patlayıcı maddeleri biz yasakladık. Kömür Santraline izin vermeyen de yine bizdik. Gemlik’in kabul etmediği plan olamaz. Gemlik ile alakalı riskli alan kararı alınmayacak. Bölgeler riskli alan olarak kabul edilmeyecek’’ dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir