GENÇLERLE TARİH SOHBETLERİNİN KONUĞU AHMET ŞİMŞİRGİR OLDU

GENÇLERLE TARİH SOHBETLERİNİN KONUĞU AHMET ŞİMŞİRGİR OLDU

GENÇLERLE TARİH SOHBETLERİNİN KONUĞU AHMET ŞİMŞİRGİR OLDU

Gemlik Belediyesi’nin 2018 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği konferansın konuğu Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil oldu. Hisar Anadolu Lisesi, Atatepe Mesleki Teknik Lisesi ve Belediye Gençlik Merkezinde (BELGEM)  öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Gençlerle Tarih Sohbetleri kapsamında, “Osmanlının Temel Değerlerini” anlattı.

Osmanlı İmparatorluğunun ruhu ile yaşayan en büyük devletlerden biri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Belki fiziken kendi yoktur ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter. Osmanlı Devleti, 622 sene boyunca Hanedan Devleti olarak hüküm sürmüştür. Bunun 570 yılı uluslararası güç, ilk 50 yılı ulus güç, 250 yılı da süper güç olarak devam etmiştir. Osmanlı’nın dünyaya ne bıraktığına, mirasına ve eserlerine iyi bakmak gerekir” dedi. Türkiye’nin 90 yıl boyunca ulus güç olduğunu, son birkaç yıldır uluslararası güç olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Şimşirgil, tarihsel olaylar arası kıyaslamalarla önemli bilgiler verdi. Osmanlı Devletine “Hasta Adam” diyen Prusya’nın, Çarlık Rusya’sının, Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun, Osmanlı’nın bitişini bile göremeden yok olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Osmanlı Süper güç olduğu dönemde 12 milyon kilometre kare toprağa sahipti. Darbelerle indirilen Abdülhamit döneminde bu toprak 7 milyon kilometrekarenin üzerindeydi. Osmanlı’yı yıkan en büyük etken ve en büyük gerçek darbelerdir. Türkiye’de de bunu yaptılar ve denemelerini de sürdürüyorlar. 15 Temmuz FETÖ Hain darbe girişimi olsaydı Türkiye yoktu. Darbe başarılı olsaydı, Türkiye 20 yıl 30 yıl geriye gider diyorlardı. Ben bunlara gülüyorum. Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye yok olurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi zaten hemen PKK’ya teslim edeceklerdi. O hain terörist başı Fethullah Gülen, ABD’den Halife olarak İstanbul’a gelecekti. Ama İslam Halifesi olarak değil, kaftanının içinde haç olan, Papa’nın halifesi olarak gelecekti. Türkiye’nin süper güç olmasını istemiyorlar” diye konuştu.

Tarihi olayları akıcı bir dille masaya yatıran ve tatlı sert üslubunu esprilerle süsleyerek öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek, Türkiye’nin, Türk insanının Ben Anadolu’yum ilkesini her daim hissetmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şimşirgil’e, öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

 

(Son Güncelleme: 4 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir