Gemlik Belediyesi Taşeron İşçilere Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Gemlik Belediyesi Taşeron İşçilere Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Gemlik Belediyesi Taşeron İşçilere Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Resmi Gazete’de yayımlanan 696 Sayılı KHK ile alt işveren işçilerinin kamuda istihdamı için yapılan düzenleme doğrultusunda Gemlik Belediyesinde çalışan taşeron işçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, son yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) yer alan taşeron işçilerin kadroya alınması süreci hakkında işçiler bilgilendirildi.

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol, Ahmet Avcı, Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra birim amirleri ve belediye personelleri katıldı.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, 24 Aralık 2017 tarihinde yapılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 127. maddesindeki Belediyede çalışan Taşeron işçilerinin kadroya alınmasıyla ilgili olarak işçiler tarafından yapılması gereken ve kadroya geçebilmek için 127. madde ile atıfta bulunulan 657 sayılı Kanunun ilgili maddelerindeki işçilerin taşıması gerekli özellikler ve kadroya geçtikten sonraki 4857 sayılı kanundan doğan sorumluluklarıyla 1475 sayılı yasanın 14. maddesindeki kıdem tazminatı hakları ile ilgili işçilere bilgi verdi. Hükümetin yaptığı düzenleme ile çalışma hayatında yeni bir dönemin başladığını ifade eden Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “ Personellerimiz vatandaşlarımıza hizmet verdikleri sürece, işlerine devam edeceklerdir. Uygulama hem işçilerimize hem de ilçemize hayırlı olsun” dedi

Katılımcılardan Sorular alınıp, cevaplar verildikten sonra bilgilendirme toplantı sona erdi. İşçilerden dilekçeleri alınarak ilk adım atılmış oldu.

 

(Son Güncelleme: 4 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir