Alerjiye Ne İyi Gelir?

Alerjiye Ne İyi Gelir?

Vücudumuza giren zararsız fakat yabancı maddeler dolayısıyla göstermiş olduğumuz aşırı tepkiler sonucu oluşmaktadır. Bahar aylarında polenler, evlerimizde bulunan tozlar, küf mantarları, hayvan tüyleri, bakteriler gibi maddeler daha sık görülen alerjenlerdir.  Vücut zayıf olduğu dönemlerde bu alerjenlere daha çok tepki gösterir. Bunun dışında alerjinin genetik olduğu yönünde düşünceler vardır.

Çevremizde bulunan ve vücudumuza burun, nefes yolu, bağırsak ve derilerden aldığımız yabancı maddelere karşı bağışıklık sistemimiz koruma amaçlı çeşitli reaksiyonlar gösterir. Bağışıklık sistemimiz  zararlı maddelerin ortadan kalmasını sağlayarak bu zararlı maddelerin vücuda girişini engeller. Alerjide ise bağışıklık sistemi zararlı olmayan maddelere karşı biraz daha tepki göstererek vücutta çeşitli oluşumlara neden olur. Alerjiye ne iyi gelir?

Alerjilerde oluşan belirtiler kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber şiddetine göre de değişmektedir.  Bazı insanlarda hafif tahrişlerle sonuçlansa da bazen ciddi boyutlara kadar ulaşmaktadır. Hapşırma, burun ve gözlerde kaşınmalar, burun akıntıları ve burunda oluşan tıkanıklıklar, gözlerde şişme ile beraber sulanma ve kızarıklıklar görülmektedir.  Gıda alerjilerinde kişilerde dudaklarda, dilde ve yüzde şişmeler ile beraber ağız çevresinde karıncalanmalar görülebilir. Böceğe karşı alerji oluşumu var ise belirtiler biraz daha ağır olabilir. Ödem, şişlik, öksürük, göğüste sıkışma, aşırı duyarlılık ve nefes darlığı görülmektedir. Bazı ilaç kullanımları da aynı şekilde ciddi alerjilere neden olabilmektedir. Ciltte oluşan kızarıklıklar ve kaşıntılar, yüz bölgesinde şişme, göğüste hırıltılar oluşabilir.

  • Elma tüketimi bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak alerjilere karşı koruyucu olmaktadır. Elmanın içerisinde bulunan kersetin adındaki madde alerjik reaksiyonlara karşı etkili bir kalkandır. Elmayı yiyerek tüketebileceğiniz gibi suyunu sıkarak da içebilirsiniz.
  • Zerdeçal içerisinde bulunan kurkumin de alerjilere karşı etkili bir bileşendir. İyi bir antioksidan olmasının yanında alerjik reaksiyonların semptomlarının da hafiflemesinde etkilidir. Bir su bardağı ılık su içerisine bir çorba kaşığı zerdeçal tozu ekleyerek çay şeklinde tüketebileceğiniz gibi süte karıştırara da içebilirsiniz.
  • Vücutta iltihap oluşturan enzimleri engelleyen sarımsak aynı zamanda çok güçlü bir anti-alerji besinidir. Özellikle alerji mevsimlerinde tüketeceğiniz sarımsak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacak ve belirtileri azaltacaktır. Günde 1-2 adet sarımsağı ezerek yada çiğneyerek tüketebilirsiniz.
  • Bol C vitamini deposu olan limon iyi bir antioksidandır ve vücudun alkali durumunu koruyarak alerjilere karşı koruma oluşturmaktadır. Vücudu toksinlerden ve yabancı maddelerden arındırır. Suyun içerisine bir dilim limon atarak bu karışımı tüketebilirsiniz.
  • Yeşil çay bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Güçlü bağışıklık sistemi vücudun desteklenmesi ile alerjilere karşı oluşabilecek reaksiyonların önüne geçer. Bir su bardağı sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı yeşil çay atarak demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.
  • Tatlı patateste bol miktarda potasyum, magnezyum, B6 vitamini ve beta-karoten içermektedir. Bu özelliklerinden dolayı alerjilere karşı koruyucu görevdedir.
  • Bir diğer etkili bitkide zencefildir. İltihaplara karşı koruma sağlayan zencefil antioksidan yapısı ile alerjilere karşı koruma sağlar. zencefil mukus salgılarını kontrol etmektedir. Gün içerisinde 2 fincan zencefil çayı tüketebilirsiniz. Çay olarak içebileceğiniz gibi zencefili çiğ olarak da yiyebilirsiniz.
  • Düzenli olarak tüketeceğiniz kara lahana alerjik reaksiyonlarınızın önlenmesini sağlayacaktır.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir