Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Gemlik’e Özel Kanun

Gemlik’e Özel Kanun

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sabırlı ve inançlı çalışmasının semeresini, aldı. Çıkarılan Kanun Kuvvetindeki kararname ile yamaçlardaki makilik alandan, yaklaşık 300 hektarlık bölümün, Gemlik Belediyesine tahsis edileceğini, memnuniyetle öğrendik.

Uzun İnce Bir Yol

Aslında, 8 bin deprem konutunun yapımı için çıkarılan ‘’özel yasa’’ ile en önemli engeli aştık.

Şu anda, bürokrasi ve mevzuat hazretleri ile karşı karşıyayız. İşin içinde Orman Bakanlığının ve Orman Genel Müdürlüğünün olduğunu görüyoruz.

Verilecek alanların tespiti için, yeterli sayıda ‘’Kadastro Komisyonu’’ kurulacağını ve alınacak kararların, ilan ve itiraz süresi olduğunu, öğreniyoruz.

Çevre Bakanlığı Son Durak

Maliye bakanlığı ve Hazine deki işlemlerin tamamlanmasından sonra, son durağın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu, anlıyoruz.

Demek ki, yaklaşık 300 hektarlık alanın, kısa bir süre sonra, karmaşık bürokrasi trafiğine gireceğini, hissediyoruz.

Ambargo Kararı Nasıl Alınır

Çok kısa bir süre önce, Birleşmiş Milletler Konseyi, Kuzey Kore’ye oy birliği ile ağırlaştırılmış ambargo uygulamaya karar verdi.

Amerika’nın da, ambargo kararı alınması konusunda gerekli dersi aldığını, umuyoruz. Amerika’nın Türkiye’ye hissettiği kızgınlık ve İran’a karşı duyduğu düşmanlık yüzünden, Amerika’da açtığı meşru olmayan ‘’Ambargo Davasını’’ iptal etmesini bekliyoruz.

Bir devlet, düşman kabul ettiği bir başka devletle, alış veriş yapmayabilir. Ama. Başka bir devletin, düşman olduğu devlet ile olan alışverişlerine, karışamaz.

Ve. O devletleri ambargo koymakla, tehdit edemez.

Belediyelerde Neler Olmuş

Belediyelerde çalışılan her yılın bitiminde, yapılan işlemlerin hukuki sonuçlarına ulaşmak mümkün olmaz. Yolsuzluk, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanmakla suçlanan belediyeler, ancak birkaç yıl sonra, hukuki işlemlerle karşı karşıya gelirler.

Ak Parti ‘’Metal Yorgunluk’’ fırtınasıyla, bazı büyük şehir Belediye Başkanlarını, istifaya zorlamıştı. Ama. Bu uygulamanın kısa bir süre sonra, muhalefetteki Belediyelere de sıçrayacağını, hissediyorduk.

Hangi Belediye Ne Yapmış

Nitekim Belediyelerde yaşanacak yolsuzluk, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma iddialarında, başrollerde Ata şehir Belediyesinin olacağını, tahmin ediyoruz.

Ayrıca görev süresinin 557 gününü 334 gününü ve 274 gününü yurt dışındaki, yakın komşuda geçiren Trakya kökenli Belediye Başkanlarının da, çok konuşulacağını zannediyoruz.

Süper Lig Tatilde

Sezona, fırtına gibi giren ve en yakın rakibine 9 puan fark atan Galatasaray’ın, ilk yarı sonucunda ikincilik koltuğunda olduğunu, görüyoruz.

Sezona çok kötü başlayan Fenerbahçe’nin ise toparlandığını ve farkı kapattığını biliyoruz. Bu sene, büyük bir çıkış yakalayan Kayserispor, son maçında kendi evinde Malatyaspor’a yenilmeseydi, şu anda ikincilik sırasındaydı.

Beşiktaş ise, ilk yarıda birincinin 6 puan gerisinde kaldı. Avrupa maçlarında harika sonuçlar alan, ama oldukça yorulan Beşiktaş’ın, ikinci yarının ilk maçlarında aradaki farkı kapatmasını, bekliyoruz.

Başakşehir Yine Başarılı

Başakşehir son iki yılda yakaladığı çıkışı, bu sezonda sürdürdü. Sunduğu takım oyununu ve yaptığı olağanüstü nokta transferleri takdirle izliyoruz.

Bursaspor Ne Yapabilir

Çok kaliteli futbolcuları olmasa da, bu seneki Bursaspor’u, mücadele eden ve gol yollarına sarkan bir takım, olarak görüyoruz.

Günün Sözü

En güç üç şey vardır.

Sırrı saklamak.

Derdi unutmak.

Boş zamanı değerlendirmek

‘’Sadi Şirazi’’

 

(Son Güncelleme: 28 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir