Tongüç; Contayı Değil Düzeni Değiştireceğiz…

Tongüç; Contayı Değil Düzeni Değiştireceğiz…

Tongüç; Contayı Değil Düzeni Değiştireceğiz…

Saadet Partisi Gemlik İlçe Teşkilatının düzenlediği ve Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ün konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü. Konferansa, çok sayıdaki partili ve vatandaşların yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız’ın açılış konuşması ve İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın salondaki misafirleri selamlaması ile devam eden programın bir sonraki aşamasında, Saadet Partisine katılan çok sayıdaki yeni üyeye rozet takılmasının ardından İlyas Tongüç kürsüdeki yerini aldı.

Salona gelen vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan ve bir buçuk saat kadar konuşmasına devam eden İlyas Tongüç özetle şunları söyledi. “Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu dönemeci ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ilerleyen günlerimizin daha da zorlu olacağını görmekteyiz. Saadet Partisi olarak bizler diyoruz ki; büyük bir bela emin adımlarla üzerimize doğru geliyor bu belayı savuşturmak ve tedbir almak gerekiyor; fakat mevcut iktidarımızın almış olduğu tedbir ve kararlar bu belaların savuşturulması için yeterli tedbir ve kararlar değildir.

Bulunduğumuz coğrafyayı ateşe veren İsrail ve savunucusu olan ABD ülkemizin bekası için büyük bir tehlikedir. İsrail’in arz-ı mevud planları neticesinde etrafımız kan gölüne dönmüştür. İsrail ayrıca; Kıbrıs’tan askerlerimizin çekilmesi istemekte ve böylelikle petrol ve doğalgaz kaynaklarını Kıbrıs üzerinden Batı’ya ulaştırmayı düşünmekte bunun için de ülkemizi Kıbrıs’da tehdit olarak görmektedir. Emperyalist ve Siyonist güçler bu planlarını yaparken hiçbir şeyden çekinmemekte her türlü kirli ve kanlı oyunlarını İslam Coğrafyasında oynamaktadır. Suriye sorunu henüz yeni başlamışken henüz kan dökülmemişken kardeşlik vazifemizi yaparak hem Suriye’de hem de hükümetimiz ile bir takım görüşmeler yaptık; fakat o gün bizi dinlemeyen hükümet bu gün bizim en başta söylediğimiz noktaya gelmiştir. Ülkemizin ve komşularımızın can ve mal güvenliği toprak bütünlüğü için Türkiye, İran, Irak ve Suriye en kısa zamanda masaya oturmalı ve anlaşmalıdır.” diyen Tongüç sözlerine şöyle devam etti.

“Ülkemizin ve islam dünyasının ortak sorunu haline gelen ekonomik, sosyal, kültürel, ahlaki ve ailevi çöküntüler bizleri yıpratmaktadır. Bu gün toprağı ekmemek ekmekten daha karlı hale gelmiştir. İşçi, memur ve emekli maaşları reel enflasyonun altında kalmış esnafımız ise vergi yükümlülüğünün altında ezilmiş durumdadır. Bunlar aşılamayacak sorunlar değildir. Ekonomik, askeri, sosyal ve kültürel alanlarda İslam Birliği’ni oluşturmak İslam Coğrafyasında akan kan ve gözyaşını dindirecek yeni bir dünyayı kuracaktır. Bunu kuracak güç Milli Görüş’tür ve Milli Görüş’ün tek temsilcisi de Saadet Partisi’dir; çünkü Saadet Partisi bozuk düzenin contasını değil bozuk düzeni kökten değiştirecek tek partidir.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama ORÇE İNŞAAT tarafından 20.04.2024 tarihinde çukurbahçe mevkiinde meydana gelen istinat duvarı kayması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir