Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Amerika’nın Karizması Çizildi – Dönüşümde Yeni Dönem

Amerika’nın Karizması Çizildi – Dönüşümde Yeni Dönem

Türkiye, 196 üyesi olan Birleşmiş Milletleri uyandırdı. Kudüs konusunda, 58 üyeli İslam Birliği’nin aldığı karar, diğer üyeler için bir örnek oldu.

Daimi üyelerin 14 tanesi evet dedi Bir oyda kalan  Amerika ilk rauntta ağır darbe aldı. Ardından genel kurulda yapılan oylamada ise, 128 Evet ve 9 hayır oyu çıktı.

Basın Amerika’yı Hırpaladı

Alman medyası, Amerika’nın tehditleri için “Mafya Metodları” dedi. Fransız medyası “Uluslar arası arenada” yalnızlaştığını yazdı. İngiliz medyası “izole edildiğini” kaydetti. Amerikan Post gazetesinden “sert bir azar” geldi.  Suudi Arabistan medyası Trump’ın “gereksiz inadı” tutmadı diye, yorum yaptı. Birleşmiş Milletler kararı İsrail Medyasını bile ikiye böldü.

Şimdi Ne Yapmalıyız

İslam Birliği toplantısında aldığımız kararla istediğimiz sonuca ulaştık. Birleşmiş Milletler toplantısında yapılan oylamada da, istediğimizi elde ettik.

Şimdi Kuzey Suriye

Oylamalardaki başarıyı sabah akşam konuşmak yerine, en derin bir biçimde, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak sınırlarına, odaklanmalıyız. Enerjimizi ve dikkatimizi, bu bölgelere yoğunlaştırılmalıyız. Aslında, hem İslam Zirvesinde, hemde Birleşmiş Milletlerdeki oylamalarda alınan sonuçlar, bizim sınırlarımız için yaptığımız mücadele de, bize destek olarak dönecektir.

Fırsatı İyi Kullanmalıyız

Öncelikle Kudüs konusunu, iç politika malzemesi yapmaktan kaçınmalıyız. Hepimiz, Kudüs konusunda gerektiğinde en cesur hamle yapmaktan yanayız. Ama kendi güvenliğimizi riske atacak ölçüde odaklanmayı riskli buluyoruz.

Muhalefet Nasıl Yapılmalı

Önce Türkiye’nin huzuru ve güvenliği diyorsak, terörle mücadelede ve dış politikada hükümetin ve devletin yanında olmalıyız. Vatan Partisi ve özellikle MHP 17/25 Aralık konusunun Türkiye’de görülmesinde ısrar ederken, hükümetin terörle mücadele konusundaki çalışmalarına destek vermekten kaçınmadılar.

Ana Muhalefetin Tutumu

CHP’nin FETÖ, HDP ve hatta YPG konusundaki duruşu, kamuoyunu tatmin etmemiştir. Kılıçdaroğlu , 250 şehit verilen 15 Temmuz darbesine, “Kontrollü Darbe” demişti. Kanun Kuvvetinde kararnamelerin çıkmaya başladığı, 20 Temmuz gününe ise,”Sivil Darbe diyor.

Biz, Yurtta sulh Cihanda sulh ilkesine bağlıyız. Komşularımızla iyi geçineceğiz diyor. Ama Kılıçdaroğlu bu yoğun kriz ortamında 2019 yılında başa geldiğimde, bütün adaları alacağım diyerek, bir yeni krizin kapısını aralamaktan, çekinmiyor.

Dönüşümde Yeni Dönem

696 sayılı, Kanun Kuvvetinde Kararname kapsamına alınan Gemlik, şimdilik muradına erdi. Cihatlı mahallesinde, yapımına başlanan 400 konuta ek olarak, 8 bin konutluk yeni yapılanmanın, önü açıldı. Tarım alanına müsait olmayan bu alanda normal prosedürlerle konut yapmak, mümkün değildi.

Meclisteki muhalefetin, provakasyonu meslek edinen bazı milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinin, bu kanuna geçit vermesi imkansızdı. Toplu dönüşüm, sabırla ve inançla direnen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı kutluyoruz.

Bursa kökenli Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Milletvekili İsmail Aydın’ı da şükranlarımızı sunuyoruz

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan denen şey.

Birinin bizi gözetlediğini

İhtar eden sestir.

“Mendcen”

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama ORÇE İNŞAAT tarafından 20.04.2024 tarihinde çukurbahçe mevkiinde meydana gelen istinat duvarı kayması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir