GEMLİK İÇİN TARİHİ KARAR

GEMLİK İÇİN TARİHİ KARAR

Geçtiğimiz gün yayınlanan 696 sayılı KHK’nın Geçici 25. Maddesi, Gemlik’teki makilik alanların imara açılmasının yolunu açtı. Konu ile alakalı yapılan değerlendirmelerin ardından, Gemlik Belediyesinin ev sahipliğinde konu genel medya ve ilçe dinamiklerine anlatıldı.

Atatepe Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, önceki dönem CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik’te bulunan oda, stk, dernek ve kurum temsilcileri, belediye müdürleri ve muhtarlar katıldı.

GEMLİK İÇİN TARİHİ KARAR

YILMAZ; 10 BİN KONUT RİSK ALTINDA

Toplantıda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Alınan bu karar, Gemlik adına tarihi bir karardır. KHK ile Gemlik’in önemli manada önü açıldı. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile önemli bir çalışma gerçekleştirdik. İlçe Başkanlarımız da bize eşlik ettik. Üç partinin de grup başkanvekillerini ve bölge milletvekillerimizi ziyaret ederek Gemlik’in depremselliğini ve yeni alanları anlatmıştık.

KHK’da Gemlik’e özel dâhil edilen geçici maddede bahsettiğimiz alan ile alakalı geçmiş dönemde çalışma başlatmıştık. Gemlik’in üst bölümünde bulunan alanlara 8 bin civarında konut yapmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi Gemlik Belediyesi tarafından yapılan 1400 konuta yaklaşık 17 bin kişi başvurdu. Diğer vatandaşlarımı da ev sahibi yapmak için çalışıyoruz.  Gemlik’te aynı zamanda kötü yapılmasından dolayı yaklaşık 10 bin konut risk altında. Yaklaşık 40 veya 50 bin kişi bu tehlike içinde yaşıyor. Takas yoluyla, riskli binalardaki vatandaşları da yeni konutlara taşımak istiyoruz.

Yeni konutlara taşınmakta da öncelik gönüllülük olacak. Kimseyi zorlamayacağız. Vatandaş bulunduğu binadan endişe ediyorsa başvuracak. En önemli konu da, buraların orman vasfını yitiren arazi olması ve takas sonrasında yeni orman yerlerinin açılacağıdır. Yani düşünüldüğü gibi orman azalmayacak çoğalacak. Bu konutlarımız, dönüşüm amaçlı konutlar olacaktır’’ dedi.

Ardından söz isteyen önceki dönem CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, daha önce birlikte hareket ettiklerini fakat önlerinde hazır bir çalışma olduğunu hatırlatarak, kendilerinin daha önceki çalışmaya olur verdiklerini hatırlattı. Yılmaz cevap olarak, önlerindeki çalışmanın taslak olduğunu ve son halinin hep beraber yapılacağını dile getirdi. MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz da, çalışmayı takip edeceklerini söyledi.

Söz alan Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan; ‘’Özel bir toplantı. Gemlik adına da önemli bir gün. Uzun emekler ve çalışmalar sonrasında sonuca ulaşıldı. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, Gemlik’e hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

GEMLİK İÇİN TARİHİ KARAR

6 YILDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın; ‘’KHK bir günde çıktı gibi görünse de, 6 yıldır üzerinde çalıştığımız bir öneri. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha milletvekilliğinde yeniyken deprem ile alakalı çalışma getirmişti. Ogün, bugündür önemli çalışmalar yaptık. 15 yıllık siyasi hayatımda, en sevindiğim karar bu oldu. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ederiz’’ dedi.

(Son Güncelleme: 25 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

1 yorum

  1. Hasan yeşilyurt

    Sayın Revik Yilmaz Başkanım bizler hamidiye mahallesinden yeni 0 daire aldık üstelik depreme dayanıklı ..Evi kiredi ile aldık madem böyle yıkım projesi vardı bu inşaatlara neden izin verildi.yıkılacak eve uzun süre kiredi ödeyecek birde sizede para ödersek yandık…Evin metrekaresinde kesinti yapılacak deniyor bizim gibiler dikkate alınmasını rica ederim ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir