Orhangazi’den ilginç çıkış

Orhangazi’den ilginç çıkış

Orhangazi’den ilginç çıkış

 

Ak Parti’de ‘’Demokrasi Şöleni’’ adı verilen ve Genel Merkezdeki bir heyetin belirlediği adaylarla düzenlenen kongreler devam ediyor. İlçelerde dengeyi bozan Muğla’da Milas ilçesi olmuştu… Delege Genel Merkezin adayını değil de,  diğer adayı seçip ilçe başkanlığına getirmişti. Bursa’da benzeri olur mu? Derken, sürpriz Orhangazi’den geldi. Orhangazi’nin tanınan simalarından Tuna Çokgüler; ‘’Ben de varım’’ dedi.

Orhangazi kongresi, hazırlık açısından güzel, salon seçimi açısından yetersizdi. Mevcut ilçe başkanı Mustafa Kaya’nın devam edeceği ön görülürken, Tuna Çokgüler’in adaylığını açıklaması akılları bir anda karıştırdı.

Tuna’nın kazanması değildi aslında mesele. Tuna seçime girer ve mevcut ilçe yönetimi tarafından belirlenen delegelerden 80 veya üzeri oy alırsa, seçilen yönetimin meşruiyeti soru işareti yaratırdı.

***

Kongre, dilek ve temennilerle başladı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman salondaydı. Hatta son dönemde farklı ithamlarla anılan eski Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin bile salondaydı. Gemlik’i de Zafer Işık ile İsmail Topkaç temsil etti.

Programda, büyümeden, Kudüs’ten bahsedildi. Ak Parti Bursa Milletvekilleri arasında tartışmasız en iyi hatip olan Hakan Çavuşoğlu, salonu coşturan isim oldu. ‘’Biz uyanık olacağız’’ dedi, Erdoğan’ı işaret ederek ‘’O ne diyorsa, biz de onu diyeceğiz’’ diye noktaladı konuşmasını.

***

Listeler verildiğinde ise itiraz için süre beklendi. Tuna Çokgüler’i öneren 28 delegeden 8 tanesi önerisini geri çekmek adına dilekçe verince, Divan başkanı  Tuna’nın listesinin düşmüş olduğunu ve seçime tek adayla girileceğini belirtti. Tuna itiraz etse de, sonuç alınmadı. Acemice girişimdi, amacına ulaşmasa da düşündürdü. İlçe Başkanları, gerçekten böyle mi belirlenmeli?

***   ***    ***

Son olarak, Ak Parti İl Başkanının Gemlik’e sürpriz ziyaretine değinmeden olmaz. Zafer Işık ile çalışmayacaklarını deklare ettikten sonraki süreçte, İl Başkanı Salman sıklıkla Zafer Işık ile bir araya geldi. Orhangazi’de yapılacak olan kongre öncesinde bile İlçe Başkanının konuğuydu.

Son dönemdeki ilginin sebebi, sürece rağmen Işık’ın durumu veya Gemlik’te yılan hikayesine dönen ilçe başkanlığı süreci olabilir. Görünen o ki, il başkanı Gemlik’i daha sık ziyaret edecek.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir