GTSO Yönetimi İstihdam Şurası Ödül Töreni’ne Katıldı

GTSO Yönetimi İstihdam Şurası Ödül Töreni’ne Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde düzenlenen törene Oda Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nurettin Hocaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ergin Erenoğlu, Şefik Yılmaz ve Genel Sekreter  Agah Arda katıldı.

GTSO Yönetimi İstihdam Şurası Ödül Töreni’ne Katıldı

İstihdam seferberliği kapsamında Ocak 2017’den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa camiası olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, “İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz.” dedi.​

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen “İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni”ne katıldı. Konuşmasına, kalp krizi nedeniyle vefat eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’a Allah’tan rahmet dileyerek başlaşan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefi yüksek koyduktan sonra kendilerine düşenin de çalışmak olduğunu vurguladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Çok şükür hep birlikte, bir yıl boyunca büyük bir gayret gösterdik. Bu salonda iş dünyasının tüm paydaşları var. Allah emeğimizi zayi etmedi, bereketini de verdi. Böylece istihdamda tarihi bir başarı ortaya çıktı.” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak istihdam konusunda “Bu iş olur” sloganıyla ulusal bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, bu seferberliğin milyonlarca insana iş ve aş sağladığını bildirdi.

Firmaların istihdam seferberliği sürecinde iç ve dış kaynaklı bütün olumsuzluklara direndiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

-İş dünyası artık kendine daha çok güveniyor

“Oda ve borsa camiası olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da pek çok reformu hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize de teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz.”

Hisarcıklıoğlu, küresel finansal kriz sonrası 2010-2017 döneminde Türkiye ekonomisinin kesintisiz 7 yıl büyüdüğüne ve söz konusu dönemde ortalama büyüme oranının yüzde 7 olduğuna işaret ederek, 6 milyon 600 bin kişiye de yeni istihdam sağladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs konusunda da liderliğini göstererek tüm İslam âlemini İstanbul’da topladığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “El ele verdiğimizde ülkemiz her sorunu aşacak, hak ettiği yere gelecektir yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstihdam Şurası’nda yaptığı konuşmada şubat ayında başlattıkları istihdam seferberliğine katılan iş dünyasına şükranlarını sundu.

Erdoğan, seferberlik kapsamında 2017 yılından şu ana kadar 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanmasının Türkiye için bir rekor olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin geleceği ile ilgili kriz tellallığı yapanlara vereceğimiz en güzel cevap işte bu tür gelişmelerdir. Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi boşa harcamasınlar yeter, başka ihsan istemeyiz. Biz milletimizle, iş dünyamızla, esnafımızla, sanatkarımızla, çalışanlarımızla el ele verir Allah’ın izniyle önümüzdeki tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız.” diye konuştu.

– “Hedefe ulaşmanın yolu üretmekten geçiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak.” olarak ifade ettikleri ve 2023 projeleriyle somutlaştırdıkları bir hedefi bulunduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Bu hedefe ulaşmanın yolu üretmekten, özellikle de yenilenmekten, her alanda kendimizi geliştirmekten geçiyor. Ülkemizin bu yılın ilk üç çeyreğinde elde ettiği ortalama yüzde 7,4’lük büyüme oranı hamdolsun hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah yıl sonunda da bu düzeyde bir oranı tutturacağımıza inanıyorum.”

Teşviklerin istihdamın artmasındaki ve sürekli hale gelmesindeki öneminin farkında olduklarını, bu nedenle de mevcut 11 istihdam teşvikini sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Burada özellikle benim tüm girişimcilerimizden, iş adamlarımızdan özellikle şahsım ve milletim adına yeni bir ricam olacak. Çünkü bu istihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak, bu ciddi bir yanılgı olur. Ama yaklaşık 1,5 milyon üyesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, herhalde 1,5’un üzerinde değildir, değil mi? 1,5 milyon üyesi olan Odalar ve Borsalar Birliği, yılbaşında kendisinden bütün üyelerimizin artı bir istihdam sağlamasını istemiştik, şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre, eğer biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu, ülkemizin büyüme oranını Allah’ın izniyle daha da genişletecek, daha da yayacak ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır.”

İş adamlarına “Buna var mıyız?” diye soran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yani her müessesemiz ikişer kişi istihdam edecek olursa, artı olarak söylüyorum, demek ki Allah’ın izniyle 11,1’i biz yükseltmeye devam ederiz. Bu neyi getiriyor biliyor musunuz, bu halkımın işverenlere olan muhabbetini, sevgisini de artıracaktır ve bu devlet-millet kaynaşmasını da daha da artıracaktır. Bu ülkede işvereniyle, işçisiyle ayrı bir muhabbeti de artıracaktır ve benim bugün sizlerden bu sözü almış olmam ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarımı da inanıyorum ki coşturdu. Hele hele taşeronluk konusunun ortadan kalktığı bir dönemde böyle bir adımı atıyor olmamız bambaşka bir heyecan, coşku getirecektir.”

– Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında “Yılın üçüncü çeyreğinin büyüme rakamı yüzde 11,1. Dünyada bir rekor. Çin’i de Hindistan’ı da geride bırakarak, Türkiye listenin başına yerleşti. Türkiye’ye yakışan da budur. Aynı şekilde ihracatta da rekora gidiyoruz. Yıllık bazda aralık ayında 155,5 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Yıl sonu itibarıyla da bütün dönemlerin rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Yıldırım, bu yılın başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin çağrısı üzerine, iş aleminin de etkin katılımıyla düzenlenen Ekonomi Şurası’nda istihdam seferberliği başlattıklarını, bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) üyelerini en az 1 ilave istihdam sağlamaya davet ettiğini anımsattı.

– “Önemli teşvik kararları aldık”

Bugün de buna benzer bir çağrının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleşeceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bu sefer artık 1 olmaz, daha fazla olacak. Onun kararını burada Cumhurbaşkanımız verecek. Türkiye genç ve dinamik nüfusa sahip. Genç nüfusumuza yeni iş ve aş imkanları hazırlamamız lazım. Son 1 yıl içinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1,5 milyon vatandaşımıza yeni iş, aş bulduk, imkan sağladık. Hükümet olarak bu seferberlikte sizin yükünüzü hafifletmek için önemli teşvik kararları aldık. Teşvik ve tedbirleri hayata geçirdik. Sonuçta muhteşem bir toplumsal dayanışma ortaya çıktı. Asgari ücret desteğinden vergi istisnasına, borçların ertelenmesinden iş kurma ve ilave istihdam desteklerine kadar reform niteliğinde birçok kararı hemen o toplantı sonrası hayata geçirdik.”

Yıldırım, TOBB’un “Bu iş olur” sloganıyla sahaya indiğini, bütün oda ve borsa başkanlarının elini taşın altına koyduğunu, esnafla, çalışanla bir araya geldiklerini, aynı şekilde 81 ilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve ekibinin bu çalışmaları titiz bir şekilde sürdürdüğünü bildirdi. 1 yıl geçmeden 1,5 milyon yeni istihdam oluşturulduğunu belirten Yıldırım, “1,5 milyon istihdam demek 1,5 milyon ailenin mutluluğu demektir. İşte bu güzel ve anlamlı törende, istihdamda artış sağlayan illerimizi, firmalarımızı ödüllendiriyoruz. Buradan genç, kadın ve engelli istihdamında duyarlılık gösteren firmalara ülkemiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. TOBB’un şeref listesine giren iş adamlarını tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız ‘hadi’ dediğinde sağına soluna bakmadan tam bir güvenle bu dayanışmayı sergilediğiniz için Allah hepinizden razı olsun.” ifadesini kullandı.

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, “Son 10 yılda toplam 7 milyon 167 bin kişiye istihdam sağladık. Bu nereden bakarsanız bakın, büyük bir başarı hikayesi, Türkiye’nin başarı hikayesidir” ifadesini kullandı.

Sarıeroğlu, İstihdam Şurası’nın sonuçlarının ülkeye, millete ve çalışma hayatına yeni bir soluk ve heyecan getirmesini dileyerek, zor süreçlerden geçen Türkiye’nin her zamankinden daha güçlü, daha üretken olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Milli İstihdam Seferberliği’nin Türkiye’nin içeride ve dışarıda tarihi bir mücadeleyi yürüttüğü, olumsuzluklar karşısında umutsuzluğa düşmesinin istendiği bir dönemde başlatıldığına dikkati çeken Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

“Biz umutsuzluğa düşmedik. Aksine Sayın Cumhurbaşkanımız ‘yeniden kolları sıva günü’ dedi ve Milli İstihdam Seferberliğini ilan ettik. Hamdolsun bu seferberlik kapsamında bu yılın dokuz ayında yaklaşık 1,5 milyon kişiye istihdam sağladık. Milli İstihdam Seferberliği çağrısını yaparak, iş dünyamızı harekete geçiren ve oluşturduğu sinerjiyle güçlü sonuçlar almamıza imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz bu seferberlikteki tüm çalışmalarımıza destek olan Sayın Başbakanımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve kıymetli başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

– Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü

Konuşmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Programda, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında en fazla istihdam sağlayan şirket ve illere ödülleri verildi. Firma başına istihdamını en fazla artıran iller Ardahan, Bayburt, Bingöl, Tunceli ve Muş olurken, Türkiye genelinde istihdamını en fazla artıran iller İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Muğla olarak sıralandı.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, KMO Anadolu Otoyol İşletmeleri AŞ ve BİM Birleşik Mağazaları AŞ ise Türkiye genelinde istihdamını en fazla artıran şirketler olarak ödüllendirildi. Şirket temsilcilerine ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım takdim etti.

 

(Son Güncelleme: 15 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir