Bekleyen ve Gelmeyen Oylar – Cuma Namazında Patlama

17-25 Aralık Gerçek mi – Akşener Projesi Çöker mi

17-25 Aralık Gerçek mi – Akşener Projesi Çöker mi

Amerika’nın, önce Türkiye’de sonrada Amerika’da vizyona soktuğu, iki dizi filmi izliyoruz.

Gerçek Yönleri Yok mu?

Gerçek yönü de, küresel tarafı da vardı.

Çok zengin bir bakanın, 700 bin Liralık hediye bir saati, koluna takmasını hazmedememiştik. Ve. Bu görüşümüzü, daha ilk günlerinde, bu köşemizden paylaşmıştık.

Esas Amaç Nedir?

Amaç, Türkiye’nin İran ve özellikle Rusya ekseninden, kopmasıdır.

Türkiye’nin, yeniden itaat eden ülke haline dönüşmesidir. Çünkü Türkiye’nin Rusya’dan S-400 Füzeleri alması, Amerika’yı çıldırtmıştır. Türkiye’nin, Suriye’nin tekrar dizaynı için, İran ve Rusya ile Astana’da yaptığı toplantılar, Amerika’nın karizmasını çizmiştir.

Amerika’nın Hesapları Tutmadı.

Amerika, bir süredir başta P.K.K ve FETÖ terör örgütleri eli ile, Türkiye’yi ekonomik ve siyasal krizlere taşımakta, ısrar ediyor. Ama. Bir taraftan da, Ortadoğu da Türkiye ile aynı fotoğrafta olmaktan, vazgeçemiyor.

Türkiye dik durdukça, (YPG) ye yaptığı silah sevkiyatını, arttırmaya devam ediyor. Amerika (YPG) için Doğu Akdeniz de bir kapı açmaya çalıştıkça, Türkiye engeline takılıyor.

İç Siyasette Neler Oluyor

Ak Parti ve (MHP) Amerika’nın kuklaları kanalıyla devreye soktuğu, iç kargaşa ve bölünme tehlikeleri ile mücadeleye devam ediyor.

(CHP) nin Tercihi

15 Temmuza, kontrollü darbe diyen (CHP)nin Amerika ile aynı fotoğrafta yer aldığını, görüyoruz. Eski (CHP) Milletvekili Aykan Erdemir’in Amerika’da FETÖ’cülerle ve Amerikalı Sivil Toplum örgütleri ile aynı fotoğrafta görülmesi (CHP) nin hangi saflarda yer aldığını, açıkça göstermiştir.

Akşener Projesi Tutar mı?

Akşener, birkaç yıl önce ısrar ettiği, ‘’olağanüstü kongre’’ projesini gerçekleştirebilseydi, tutardı. Ve. (MHP) den ve Ak Partiden, önemli miktarda kaymalar olabilirdi.

Çünkü Akşener projesi devreye sokulduğunda, 17/25 Aralık süreci tazeliğini koruyordu. FETÖ’nün Amerika tarafından kullanıldığı ise, bu kadar net değildi.

Ve. 15 Temmuz darbe girişimi de, gerçekleşmemişti. Bu süreç aydınlığa kavuştukça, Fetö ve Amerikan projesi olan bu eylem, zaman içinde hem önemini, hem de değerini kaybetti,

Akşener Pişman Olacak

Akşener, böyle bir projede kullanılmak terine, (Mart/2018) ayını bekleseydi, doğru tercihi yapmış olacaktı. Belki de, hem kendisi hem de (MHP) için, hayırlı olacaktı.

Saadet Partisi Ne Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Metal Yorgunluk’’ sloganı ile hem milletvekillerini hem de parti ve Belediye Teşkilatlarını, huzursuz etti. Nitekim, Meclis Başkanlığı seçimlerin de bu gerginliği ve huzursuzluğu hissettik.

Ak Partide Çözülme Olur mu?

Siyasette olabilecek bir çözülmenin, Akşener tarafına değil, Saadet Parti tarafına olabileceğini, hissediyorum.

FETÖ’nün bir hizmet hareketi olmak yerine, uluslararası bir örgütle işbirliği içinde olduğu, deşifre olunca, Merak Akşener projesinin, bir hükmü kalmamıştır.

Amerika’nın Ak Parti içinde, kendisine yakın bulduğu isimlerle hala ilişki içinde olduğunu, hissediyoruz.

Ve. Şu anda aktif görevde olmayan bu yöneticilerin, yeni bir oluşum hevesinde olduğunu seziyoruz. Bu kanaata varmamın sebebi de, son meclis oturumundaki oylamalardır.

Nitekim. Ak Parti yönetimi de, bu gelişmeleri doğru okuyarak, Belediye başkanlarını ve parti başkanlarını görevden alma girişimini, durdurmuştur.

Günün Sözü

Bazıları yavaş yürür.

Ama, asla geri adım atmaz.

‘’A. Lincoln’’

(Son Güncelleme: 3 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır 2025 PISA Pilot Uygulamasında ülkemizi temsil edecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir