YETENEK SİZDEN DESTEK BİZDEN PROJESİ BAŞLADI

YETENEK SİZDEN DESTEK BİZDEN PROJESİ BAŞLADI

Gemlikli sanatçı ve eğitmen Ahmet Gültekin’in başlattığı Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gemlik Belediyesinin Ortaklaşa Düzenlediği ‘’ YETENEK SİZDEN DESTEK BİZDEN ‘’ projesi öğrencilere enstrümanların verilmesiyle başladı.

Proje kapsamında pilot olarak belirlenen okullarda sırasıyla, bağlama, gitar, keman, ritim perküsyon, bando, tiyatro, halk oyunları, çocuk ve gençlik koroları oluşturulmaya başladı.

Ücretsiz olarak yapılacak olan eğitimler için öğrencilere ücretsiz enstrümanlarının dağıtımlarına Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlandı. Endüstri Meslek Lisesi’nde projenin başlangıç töreni yapıldı. Yapılan törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz,  Borusan Holding Kampüs Koordinatörü Serdar Özkaleli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projede okullarına da yer verdikleri için teşekkür eden Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticisi, “Okulumuz Gemlik’te sayılı zanaatkar yetiştiren okuludur. Okulumuz öğrencileri zanaatkar oldukları kadar sanatkar da olmak istemektedirler. Onlara bu imkanı veren, projede emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Projenin mimarı ve eğitimcisi Gemlikli sanatçı Ahmet Gültekin ise, “Gemlik’te eksik olan bir projeydi. Kardeşlerime müziği ve sanatı sevdirebilmek onlara bir şeyler katabilecek olmanın gururunu yaşıyorum. Enstrümanlarımız da artık hazır olduğuna göre eğitimlere başlayabilir, mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız konserimize hazırlanabiliriz.” diyerek, tüm protokolü ve katılımcıları şimdiden konsere davet etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Bizim hayalimiz olan bir çalışmaydı. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu tür sosyal ve sanatsal faaliyetler içerisinde olacaklarından dolayı oldukça mutluyuz. Projemiz herkese hayırlı olsun. Konserde görüşmek üzere.” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda bağlama ve gitar eğitimi alacak tüm öğrencilere bağlama ve gitarları hediye edildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir