GEMLİK BELEDİYESİNDEN CİHATLI’YA EĞİTİM HAMLESİ

   GEMLİK BELEDİYESİNDEN CİHATLI’YA EĞİTİM HAMLESİ

    GEMLİK BELEDİYESİNDEN CİHATLI’YA EĞİTİM HAMLESİ

Gemlik Belediyesi, Halkın sosyal, kültürel ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına her koşulda katkı sağlayan Gemlik Belediyesi, ilçe genelinde yaptırdığı kültür merkezleri, bilgi evleri, sağlık ocakları, camiiler, spor salonları ve park ve bahçeler gibi kalıcı eserlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Özel sektör işbirliği ile ilçeye, Roda İmam Hatip Lisesi, Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gemport Anadolu Lisesi ve Ali Kütük Ortaokulunu kazandıran Gemlik Belediyesi, 2018 yılının mayıs ayında yeni yerleşimlerin başlayacağı, Cihatlı Mahallesi toplu konut alanına da iki okul birden kazandıracak.

Öte yandan, Baktat Fen Lisesi, Borusan Ortaokulu ve Yıldırım Holding’in yaptıracağı Lojistik Meslek Lisesinin de önümüzde ki yıl temellerinin atılacağı bildirildi. Spor salonu olmayan okullara da spor salonları kazandırmaya yönelik girişimlerini sürdüren Gemlik Belediyesi, 4 okula daha spor salonu yaparak öğrencilerin, daha modern ve sağlıklı koşullarda sportif faaliyetler yaparak, eğitim almalarını sağlayacak.

1400 konutlu Gemlik Belediyesi toplu konut alanına ilk ve orta öğretim olmak üzere iki okul kazandıracaklarını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “ Cihatlı Mahallesinde 5 bin kişinin yaşayacağı modern bir mahalle inşa ediyoruz. Bölgenin eğitim ve öğretim alanında ki ihtiyaçlarını Gemlik Belediyesi olarak karşılıyoruz. Laboratuvarı, kütüphanesi, sosyal ve spor tesisleri ile 16’şar kişilik dersliklerden oluşacak olan, ilk ve ortaokulu bu bölgeye kazandırmış olacağız. Ayrıca bölgeye sağlık ocağı, camii, sosyal ve spor tesisleri yapımını da Gemlik Belediyesi olarak üstleniyoruz. Belediyemiz, bütün birimleriyle modern dünyaya ayak uydurarak, bir önceki yıldan daha hızlı ve kaliteli işler yapıyor.  En önemli farkımız, hep daha iyiyi istemek, daha iyisini yapmaya çalışmak ve bunu sürekli yapmak. Yatırım politikamız insan ve gelecek odaklı. Mevcut kaynaklarımızı etkin kullanıyoruz. Gemlik halkını güzel sanatlarla buluşarak kültür yaşantısını geliştirecek ortamlar oluşturulmasına yönelik yatırımlara önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın huzur içinde gezip dolaşabileceği, dinleneceği park ve yeşil alan çalışmaları yapıyoruz. Çarpık kentleşme sonucu sıkıntıların yaşandığı bölgelerde de, modern, çağdaş, günümüz koşullarına uygun ve insanların yaşam kalitesini artırmak amacı ile başlattığımız yatırımlara ayni titizlikle devam ediyoruz”  diye konuştu.

 

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir