Gemlik Zeytini Festivalinin Medya Boyutu Temayül ne demek?

Temayül ne demek?

Temayül ne demek?

Temayül, sözlük anlamıyla ‘’Eğilim’’ veya ‘’Meyil Etmek’’ olarak tanımlanır…

Gemlik’te ‘’Kulis’’ olarak anlaşılır.

Muhtemelen olayı yanlış anladık yahut anlamak istemedik.

Temayülü seçim saydık. Buradan birinci çıkanın, ilçe başkanı olacağını düşünenler bile oldu… Oy verenlerden ‘’Sandıklar açıldı mı?’’ diye sorunlar da cabası.

Nutkum tutuldu, sustum…

Ak Parti de yapılan temayül yoklaması, ağırlıklı olarak mevcut isimler dışında herhangi bir ismin ortaya çıkması için yapılır. Bilinen isimlerle alakalı zaten değerlendirmeler yapılıyor veya çoktan yapılmıştır…

   Hani demem o ki; yapılan kulislerin alayı masaldı…

***

Gökay Bilir’in aday olmayacağını açıklamasının ardından, ibrenin Yaşar İslam yönüne kaydığı Ak Parti kulislerinde konuşulmaya başlanmıştı. İslam’ın ise çevresi ve ailesine aday olmak istemediğini açık şekilde belirttiği, onların da kendisine hak verdiği dile getirildi.

İslam’ın iş dünyasında planları varmış.

İşlerini büyüttüğü Gemlik’te dikkat çeken konulardan zaten, önümüzdeki süreci de şirketleri adına atılım dönemi olarak belirlemiş.

Çevresinden aldığımız duyumlara göre, bu dönem işlerine yöneleceğini de yukarıya iletmiş. Malum koordinatörle yakınlığı da bilinen İslam’ın da aradan çekilmesiyle, kartlar yeniden dağıtıldı.

***

Ak Parti, siyasi tarihinin en büyük değişimine gidiyor…

Bursa’da Cemalettin Torun’un görevden alınmasının ardından Altepe’nin de ‘’Metal Yorgunu’’ olmasından dolayı çekilmesi veya el çektirilmesiyle devam eden süreç, ilçelere de sirayet etti.

İlçelerdeki değişimden nasibini Gemlik’te aldı. Gemlik’te Zafer Işık’ın aday olmayacağının öğrenilmesi de iştahları kabarttı aslında. Yeni dönemde yer almak isteyen pek çok isim ‘’Acaba?’’ sorusunu sordu kendine.

Temayül haberimiz sonrasında ‘’Ben de adayım!’’ diye çıkanlar, arayanlar, gazetelerimizi ziyaret edenler de oldu. ‘’İlçe Başkanı Adayı’’ olarak isminin anılması için verilen çabalar, çok da önemli değildi… Kulisleri en iyi okuyan isimlerden biri olarak söyleyebilirim ki; Siz söyleyene kadar isminizi anan bile olmadı! Temayüle bu şekilde gidildi.

   Ak Parti’de değişim başladı…

Ankara’ya yolcu olacak üç isim, muhtemelen bu hafta belirlenir.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir