Müftülük Kız Kur-an Kursu açtı

Gemlik Müftülüğü, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan binada Kız Kur-an Kursunu hizmete açtı.

Açılış programına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Müftüsü İzani Turan, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, İşkur Müdürü Ünver Ünver, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Borsa Başkanı Özden Çakır, kurum ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

ŞAVLI; GEMLİK’İN EKSİĞİ KUR-AN KURSLARIYDI

Bursa Mihraplı Camii Baş İmam Hatibi Musa Coşkun’un Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk sözü Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı aldı. Şavlı; ‘’Böyle güzel bir günde, hayırlı bir mekanda sizlerle bir arada olduğumuz için, rabbimize şükrediyorum. Gemlik’te 4-5 ay önce göreve geldim. Makam işgal etmek değil, çalışmak istedik. Gemlik’te kız ve erkek Kur-an Kurslarının bulunmadığını fark ettik. Müftülük olarak ilk çalışmamız bu yönde oldu.

Hain FETÖ’den alınan kurs, daha sonra Önder Vakfına geçmişti. Vakıf ve devlet kademeleriyle yaptığımız görüşmeler sonrasında burayı diyanete kazandırdık. 5 ve 6’ncı sınıflara yönelik sınıflarımız var. Bunun dışında bir sınıfımız da, eğitim almak isteyenlere yönelik. Tadilatta destek aldık, daha eksiklerimiz var. Onları da gidereceğimize inanıyoruz’’ dedi.

YILMAZ; YENİ KURSLAR YAPILACAK.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Nereden nereye? Bu ülkede Kur-an okumanın yasaklandığı günlerde, böyle açılışlar yaptığımız günlere geldik. Bizzat dedem Gürcistan sınırında bile bunları yaşamış. Bu Kur-an Kursu da geçici olacak. Hisartepe de 70 kişilik Kız Kur-an Kursu ve 50 kişilik Erkek Kur-an Kursu yapacağız. Engürü ve Kurtul bölgesinde de Kur-an Kursları açıyoruz.

Müftümüz ilçemize geldikten sonra bizim de yükümüzü aldı.  Daha öncesinde bize de ‘’Müftü müsün? Başkan mı?’’ soruları geliyordu. Bu konuda yalnız kalıyorduk. Devletin parasıyla yapılan bir dönem terör örgütünün kullandığı binanın yine devletimizin kullanımına sunulması bizi de memnun etti’’ şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan İl Müftüsü İzani Turan ise; ‘’İlçe Müftülüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Hayırsız nesil ülkeyi mahveder, hayırlı nesil ise geleceğimizi garanti altına alır dedi.

Açılış sonrasında programa katılanlar Kur-an Kursunu gezdi. Müftü Turan’a da Kurs girişinde çiçek verildi.

 

(Son Güncelleme: 9 Kasım 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir