Kosta Sandalcı’dan Deniz ve Liman İşletmeciliği Öğrencilerine Lojistik Semineri

Kosta Sandalcı’dan Deniz ve Liman İşletmeciliği Öğrencilerine Lojistik Semineri

Dünya genelinde 40 binin üzerinde lojistik firmasını temsil eden FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) Onur Üyesi, UTİKAD (Uluslar arası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) Yönetim Kurulu Eski Başkanı Kosta Sandalcı Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencilerine “Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Gemlik Denizcilik Topluluğu ve Gemlik Lions Kulübü tarafından organize edilen seminere meslek yüksekokulu öğrencileri yanında sektörden de katılanlar oldu. Kosta Sandalcı sunumunda Türkiye’nin dış ticaret oranlarını, dış ticarete göre demiryolu, havayolu, karayolu ve denizyolu istatistikleri ile lojistik sektörü mevcut kapasitesini öğrencilere aktardı. Ardından Türkiye’nin 2016 yılında lojistik performans endeksinin 34 olduğunu ve bu endeksin bir çok unsura bağlı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin taşımacılık koridorlarının merkezinde olduğunu ve yapılacak alt yapı yatırımları ile bu koridorların güçlendirilerek dünya lojistik sektöründe iyi bir konuma yükselebileceğini ifade etti. Burada özellikle karayolu, demiryolu ve denizyolu entegrasyonun sağlandığı intermodal taşımacılık üzerinde durarak demiryolu altyapı ve üst yapılarının bir an önce yapılması ve daha etkin kullanılması gerektiği üzerinde durdu. Seminerin yapıldığı saatlerde Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun açılışının olduğunu ifade ederek demiryolu taşımacılığı ve lojistik sektörü için önemli bir günde seminerin yapıldığı ifade etti. Türkiye’de ki yapılan ve çalışmaları devam eden lojistik merkezlerden, İstanbul’a yapılan 3. havalimanı projesinden bilgiler aktaran Kosta Sandalcı lojistiğin geleceğin en önemli sektörlerinden ve mesleklerinden biri olduğunu öğrenciler ile paylaştı. İnsansız karayolu araçları, forkliftler ve dronelar ile kargo teslimatı yapılan videolar izleterek gelecekte endüstri 4.0 ile beraber lojistiğin günümüzde olduğundan daha farklı bir noktada olacağını ifade ederek öğrencilere bu alanda kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda bilgi verdi.

Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğretim elemanları E. Murat TACAR, İbrahim SAPMAZ, Yusuf SARIKAYA, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri, Gemlik Lions Kulübü Üyeleri Tarık UĞUR, Esma Deniz ZSOBRAK, İlknur KARATALAY, Filiz GÜNEŞ katıldılar.

KOSTA SANDALCI KİMDİR?
Kosta Sandalcı 1951 yılında İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nin bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden MBA derecesi ile mezun olmuştur. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1970’lerin sonunda Almanya merkezli bir çokuluslu taşıma işleri organizatörü firmada (Kühne Nagel) çalışmaya başladı. 15 yıl süren profesyonel iş hayatı sonrası 1990’ların başında yerli bir taşıma işleri organizatörü ve lojistik firmasının bünyesinde (Balnak) firma ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Uzun yıllar UTİKAD’ta aktif görevler alan Kosta Sandalcı, 2006-2010 yılları arasında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Türk lojistik sektörünü, FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanlığı (2005–2015) ve FIATA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevleri ile aktif bir şekilde temsil etti. Kosta Sandalcı iyi derecede Almanca, İngilizce, Fransızca, Yunanca ve Türkçe konuşmaktadır. Evli ve bir çocuk babası.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir