GEMLİK MARMARABİRLİK ÜRÜN ALIM SEZONUNU AÇTI

Gemlik Zeytin Kooperatifi 2017/2018 iş yılı ürün alım dönemini (kampanyası) 26 Ekim 2017 Perşembe günü açtı.

Marmarabirlik 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren kooperatif merkezinde alımların başlatılması yönünde kararını kooperatife bildirdikten sonra, Kooperatif Yönetim Kurulu belirlenen tarihte gemlik merkez depolarda merkez alımı ile kampanyanın açılmasına karar verdi.

Başkan Demir bu konuda şöyle konuştu; Bilindiği üzere bölgemiz ortakları üç dört yıldır olumsuz iklim koşulları yüzünden zeytin rekoltesinde düşüşler ve olumsuzluklar yaşamakta idi. Bizler üreticimizin mağduriyetinin önüne bir nebze de geçebilmek ve olgunlaşmış durumda olan zeytinlerin hasat edilerek alımlarının yapılması yönünde karar aldık.

Ancak; Anasözleşme (Tüzük) gereği kooperatifimiz ürün alım döneminde aşağıda belirlenen kriterlere göre alım yapabilecek diyen Başkan Demir, Bu kriterleri de şöyle sıraladı.

  • Yağlık teslimatların da rekolte beyan miktarı içinde sayılacak,
  • Rekolte beyanında bulunmayan ortaklardan hiçbir surette zeytin alınamayacak.

 Marmarabirlik’ in Ürün alımları ile ilgili barem fiyatlarını da bu yıl erken açıklandığını  belirten başkan Demir, Köy alım merkezlerini de en kısa sürede açacaklarını ve köylerde üretim yapan ortakların da mağduriyetlerinin bir an önce giderileceğini söyledi.

Çiğ Zeytin nakliye ihalesinin 17 Ekim 2017 Salı günü saat 11.00’da yapıldığını hatırlatan Başkan Demir, nakliye ihalemiz sonuçlandı, muhabir atamalarımız sonuçlandı dolayısıyla bu yöndeki işlemler erken bittiğinden köy alımlarını muhabir ve köylerde ikamet eden ortakların taleplerine göre bu günden itibaren açabileceklerini kaydetti.

2017/2018 iş yılı rekolte beyannameleri hakkında da konuşan Başkan Demir, bu sezon ortakların vermiş olduğu rekolte beyannameleri, yaklaşık olarak 2.966.000 Kg. rekolte beyanı alındığını, geçtiğimiz iş yılına göre düşük kaldığını ancak, gerçekçi rekolte beyanı olduğunu, Birliğimizin fiyatları erken açıklaması ve fiyatların olumlu karşılanmasıyla yazılan rekoltenin  de kooperatifimize  teslim edileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Demir, Sezon başında çiçeklenme döneminde bol yağışların yağması ama yaz döneminde bölgemize yağmurun neredeyse hiç yağmaması sebebiyle bu yıl böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşündüklerini belirtirken, Ortakların kooperatiflerine güvenmelerini ve sahip çıkmalarını istediklerini, ortakların mağduriyetleri konusunda da her türlü imkan dahilinde özverili davrandıklarını üst birlik ile beraber ellerinden gelen çabayla çalışacaklarını söyledi.

Bu sezonun ortaklarımıza bölgemize ve camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum diyen Başkan Demir, Tüm ortaklarımıza hayırlı bol ve bereketli bir hasat sezonu geçirmelerini diliyorum dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir