ÜRÜN İHTİSAS BORSASI VE LİSANSLI DEPOCULUK KURULUYOR

ÜRÜN İHTİSAS BORSASI VE LİSANSLI DEPOCULUK KURULUYOR

Gemlik Ticaret Borsası’nın kurucu ortağı olduğu Ürün İhtisas Borsası’nın kuruluş takvimi belirlendi. Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır,Genel Sekreter Bahadır Selvi, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Borsa İstanbul A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu, Toprak Mahsülleri Ofisi , Merkezi kayıt kuruluşu, Takasbank A.Ş., Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank temsilcileri katıldı. Şirketin kurucu ortakları ile birlikte şirketin 20 Kasım 2017 tarihinde kuruluşunun yapılmasına karar verildi.

Şirkete 1 milyon TL sermaye ile kurucu olarak katıldıklarını dile getiren Özden Çakır    “Türkiye’de bir ilk olacak Ürün İhtisas Borsası’nın ülkemize ve bölgemize hayır getirmesini diliyorum. Borsamız tarafından kurulacak şirket ile yakın zamanda bölgemize lisanslı depo yapılacak ve bölgemiz çiftçisi binbir emekle yetiştirdiği zeytinini bu depolara koyarak ürünlerini aynı hisse senedi gibi ürünlerini elektronik ortamda dilediği zaman değerinde satacak. Böylece ürün hem tek standartta üretilecek hem de herhangi bir zarara karşı sigortalı olacak. Ayrıca depolardaki ürünlerini bankalara teminat olarak göstererek kredi kullanabilecek.”dedi.

Şirket ana sözleşmesi 17 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da imzalanacak ve 20 Kasım 2017’de Ürün İhtisas Borsası resmen kurulmuş olacak.

ÜRÜN İHTİSAS BORSASI VE LİSANSLI DEPOCULUK KURULUYOR

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir