Bölgeye Bağımsız Üniversite

Bölgeye Bağımsız Üniversite

Gemlik, Orhangazi ve İznik bölgesinin Bağımsız bir Üniversiteye kavuşması için girişimler yeniden başladı. Daha önce Uludağ Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulçay’ın gündeme getirdiği ve böyle bir çalışmaya destek verebileceklerini açıklamasının ardından yapılan girişimlerin ardından dün Orhangazi’de Bölgeye Bağımsız bir üniversite kazandırılması için 3 ilçenin Belediye Başkanları ve Kaymakamları Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da olduğu bir toplantı gerçekleştirdi.

Üniversite Rektörü İle Bir Araya Gelinecek

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi’de yaptıkları toplantıda bölgeye kazandırmak istedikleri yeni üniversite ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yaptılar. 3 ilçenin Kaymakam ve Belediye başkanları önümüzdeki hafta Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulçay ile bir araya gelip süreci başlatacaklar.

YÖK Girişimleri Başlayacak

Bölgeye bağımsız bir üniversite kurulması için daha sonraki süreçte de Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile ilgili çalışmaları başlatacak. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi, Gemlik ve İznik’in bağımsız bir üniversiteye kavuşması için çalışacaklarını belirterek, bu bölge tüm değerleri ve coğrafi konumu ile son derece önemli bir bölge. Otoyol ile İstanbul, Yalova, Kocaeli Sakarya, Bursa, Balıkesir bağlantıları neredeyse 1 saate kadar düşen Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesine bağımsız bir üniversite yakışır. Bu konuda 3 ilçemizin Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı önümüzdeki süreçte daha da şekillendirip yolumuza devam edeceğiz dedi.

(Son Güncelleme: 23 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir