Meslek Yüksekokulu Öğrencileri “Asım Bey” Belgeselini İzledi

Meslek Yüksekokulu Öğrencileri “Asım Bey” Belgeselini İzledi

Temelleri 1944 yılında atılmış olan Borusan Grubu ile grubun Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’ın Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşen öyküsünü anlatan “Cumhuriyetin Kanatlarında Bir Girişimci: Asım Kocabıyık” belgeseli Gemlik Asım Kocabıyık MYO’da  Borusan Holding Okyanus Gönüllüleri Lideri Serdar Özkaleli’nin katılımı ile öğrencilere gösterildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği belgesel gösteriminde; Asım Kocabıyık’ın hayatından kesitlerin gösterildiği yer aldığı belgeselde Asım Kocabıyık’ın sadece bir sanayici olmadığı spordan, sanata, eğitimden, müziğe milyonlarda hayata dokunduğu görüldü. Gemlik Kampüsüne ve Meslek Yüksekokulu’na ismi verilen Borusan Holding kurucusu Asım Kocabıyık’ın öğrenciler tarafından tanınması ve okudukları okulun tarihi hakkında bilgi almaları sağlandı. Belgesel gösterimi ardından  Serdar Özkaleli ile  “İş Yaşamında Sosyal Sorumluluk” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Özkaleli öğrencilere Asım Kocabıyık’ın hayatından örnekler vererek sosyal sorumluluğun önemini anlattı. Yıllarca Borusan Holding’de insan kaynakları yöneticiliği yapmış olan Özkaleli’ye öğrenciler iş yaşamı, işe alım prosedürleri, mülakatlar hakkında sorular yönelttiler. Sorulan sorulara kendi iş yaşamı üzerinden örnekler vererek cevaplayan Özkaleli seminer sonunda Asım Kocabıyık ile birlikte çalışmış olmanın her Borusanlı için gurur verici olduğunu belirtti.

Seminere izleyici olarak Gemlik Asım Kocabıyık MYO’un ilk müdürü Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu’da katıldı. Seminer sonunda Korukçu öğrencilere okulun ilk yapımından itibaren yaşadıkları zorlukları ve bu zorlukları Asım Kocabıyık’ın yardımlarıyla aştıklarını ve kampüsün bugünkü haline nasıl geldiğini anlattı.

Seminere tüm programlardan öğretim elemanları, öğrenci toplulukları, meslek yüksekokulu tüm programlarından öğrenciler katıldı. Meslek Yüksekokulu yönetimi tarafından her yıl Meslek Yüksekokulunda öğrencilerin ve personelin katılımı ile yapılan etkinlikler ile Asım Kocabıyık’ın anılmakta olduğu belirtildi. Geçen yıl Asım Kocabıyık’ın doğduğu köy olan Tazlar Köyü’ne ziyaret gerçekleştirildiği ve bu yıl yapılacak ziyaret ile geleneksel hale geleceği ve  bu yılda her yıl olduğu gibi ölüm yıldönümünde Edirne Kapı Şehitliğinde mezarı başında anılacağı belirtildi.

(Son Güncelleme: 17 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir