Marmarabirlik'te Rekolte Beyanında Son Gün Cuma

Marmarabirlik’te Rekolte Beyanında Son Gün Cuma

MARMARABİRLİK GEMLİK ZEYTİN KOOPERATİFİ REKOLTE BEYANNAMESİ ALIMLARI 20 EKİM 2017 CUMA GÜNÜ SONA ERİYOR.

S.S.72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2017/2018 ürün alım dönemi için Rekolte Beyannamesi alımlarını 20 Eylül 2017 Çarşamba ile  20 Ekim 2017 Cuma günleri arası gerçekleştiriyor.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim DEMİR’den alınan bilgilere göre bu yıl Rekolte Beyannamesi alımları 20 Eylül 2017 Çarşamba günü başlamış olup, 20 Ekim 2017 Cuma günü mesai bitiminde sonlandırılacak.

Başkan Demir’in konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle; Anasözleşmemizin 57.maddesine istinaden kooperatifimize ürün teslim etmek isteyen tüm ortaklarımızın rekolte beyannamesi vermeleri gerekmektedir. Rekolte Beyannamesi vermeyen ortaklarımızdan üzülerek söylüyorum ama ürün alımı kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Eski tüzüklerde de bu böyleydi. 2014 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan yeni tüzükte rekolte beyannamesi vermeyi ortaklarımıza zorunlu kılıyor.

Bu bağlamda; Üretici ortaklarımızdan kooperatif yönetimi olarak özellikle konunun hassasiyeti gereği rekolte beyannamelerini belirlenen süreler içerisinde vermelerini önemle rica ediyorum diyen Başkan rekolte beyannamesi ile ilgili kriterleri şöyle sıraladı;

Ortakların beyan ettiği rekolte miktarı, ortaklık giriş beyannamesindeki taahhüt (Anataahhüt) miktarından fazla, 250 kg’dan aşağı olamayacak,

Ortakların rekolte beyannamesinde taahhüt ettiği miktar, yağlık dahil kooperatife teslim edeceği tüm ürünleri kapsayacak,

Rekolte beyannamesi vermeyen ortaklardan kesinlikle ürün alınamayacak,

Rekolte fazlası verilen ürünlerde normal ödeme takvimine göre ödenecek,

Diğer yandan da; köylerde ikamet eden ve çoğunluğu oluşturan ortaklarımızın mağduriyetleri göz önüne alınarak, kooperatif personelinden görevlendirme yapıldığını söyleyen Başkan Demir, mahalle ve köylerimize belirlenen tarihlerde gidilerek ortaklarımızdan rekolte alımı gerçekleştirdiklerini beyan etti.

Artık Gemlik kooperatifinin zarar eden bir kooperatif olmadığını ifade eden Başkan DEMİR, Marmarabirlik’ e bağlı sekiz kooperatif’ den biri olan Gemlik Kooperatifimiz’ in artık kar eden, ayakları yere sağlam basan ve ortağının yanında olan bir kuruluş olduğunu belirtti.

Zeytin teslimatında ortak üreticilerin Kooperatife ürün teslim ederek sahip çıkmalarını isteyen Başkan İbrahim DEMİR, Ürün alım dönemimizin (Kampanyamızın) Marmarabirlik camiasına ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum, tüm üretici ortaklarımıza da bol ve bereketli Kazançlar diliyorum dedi.

(Son Güncelleme: 16 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir