Gemlik’e Dev Bir Baraj Daha İnşa Ediliyor

Gemlik’te bölgenin 2045 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Büyükkumla Barajı’nın inşaatı hızla yükseliyor.
Haziran ayında yer teslimi yapılan projede yüzde 10 yol alınırken, yılda yaklaşık 19 milyon metreküp su sağlanması hedefleniyor.
Haziran 2017’de yer teslimi yapılarak işe başlanan Gemlik Büyükkumla Barajı Gemlik İlçesi, Büyükkumla Deresi üzerinde inşa ediliyor. Önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen baraj temelden 88 metre yüksekliğinde ve 14 milyon metreküp depolama hacmine sahip bulunuyor. Büyükkumla Barajı’nda alınacak su vasıtasıyla Gemlik İlçe Merkezi, Küçükkumla, Büyükkumla, Narlı, Gençali, Kurşunlu ve Umurbey yerleşim yerlerine yılda yaklaşık 19 milyon metreküp içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacak. 167 milyon yatırım bedelli baraj inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 10’a ulaştı. Gemlik İçme Suyu Projesi kapsamında yapılacak olan barajın 2020 yılı başlarında bitirilmesi hedefleniyor.
Bölgenin 2045 Yılına Kadar Olan Su İhtiyacı Karşılanacak
Bölgenin uzun vadeli su ihtiyacını çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Gemlik Büyükkumla Barajı Tamamlaması ve Havza İletim Hattı Projesini hizmete aldığımızda yılda takriben 19 milyon metreküp içme, kullanma ve endüstri suyu ile 249 bin vatandaşımızın ve GemlikOrganize Sanayi Bölgesi’nin 2045 yılına kadar olan su ihtiyacını güvence altına alacağız. Bursalı kardeşlerimize menba kalitesinde içe suyu temin edeceğiz. Ayrıca proje sahası nüfus yoğunluğunun çok olduğu Kuzey Marmara Bölgesinde yer aldığından ticaret ve endüstri merkezlerine de çok faydası olacak. Bursa için gereken ne varsa yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir