BURSA MEDYASI URFA'DA

BURSA MEDYASI URFA’DA

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Yerel Medya Toplantısı için Şanlıurfa’da bulunan Bursa Medyası, programın ikinci gününde yaşam merkezine dönüştürülen Başbakanlık AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi ve Harran ilçesini ziyaret etti. Geziye Gündem Medya Grup bünyesinden yayın yapan Gemlik Gündem Gazetesini temsilne Genel Yayın Yönetmeni  Hurşit Topal, Bölge Gazetesi Genel koordinatörü Musa Öztürk ve İznik Koordinatörlerinden Hayri Şen katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa medyası ile buluşma toplantısında verdiği talimat doğrultusunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü organizasyonuyla Şanlıurfa’ya giden Bursalı medya mensupları programın son gününde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından koordine edilen Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi ve Harran’ı ziyaret etti.

Bursa’da yayın yapan gazete, televizyon, dergi, radyo, internet medyası ve basın meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 43 kişilik heyet, Şanlıurfa programının, ilk iki gününde mesleki çalışmalarının yanı sıra tarihi ve kültürel mekânları da yerinde inceleme şansı buldu.

ÇAVUŞOĞLU VE FAKIBABA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME YAPTI

Başbakan Yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA ile birlikte Şanlıurfa’da bulunan basın mensuplarıyla görüntülü telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Binali YILDIRIM ile olan programları nedeniyle İstanbul’da bir arada bulunan ÇAVUŞOĞLU ve FAKIBABA görüntülü görüşmede medya mensuplarından ayrı ayrı değerlendirme aldı. Urfa ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren medya mensupları ÇAVUŞOĞLU’na teşekkür etti. Başbakan Yrd ÇAVUŞOĞLU ve Bakan FAKIBABA ve Urfa medyasını en kısa sürede Bursa’da ağırlamak istediklerini söyledi.

13 Ekim’de başlayan programın son gününde ise organizasyonun ana temasını oluşturan Başbakanlık AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisindeki çalışmaları yerinde incelendi.

AFAD HARRAN KAMPI

Bursa heyetini Başbakanlık AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinde,  AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez ve Tesis Müdürü Mehmet Hadin Demirbağ karşıladı. Tüm imkanları ile yaşam alanına dönüştürülen Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi hakkında Bursalı medya mensuplarına brifing verildi. Şanlıurfa’da 5 adet barınma merkezi bulunduğu aktarılırken, Bursa heyetinin ziyaret ettiği AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi hakkında detaylı bilgiler verildi. Tesis Müdürü Demirbağ; Sevgi, Huzur, Barış ve Kardeşlik adlı 4 mahalleden oluşan Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinin Suriye sınırına 18 km uzaklıkta bulunduğunu söyledi. 2013’te açılan ve 5 yıldır hizmet veren Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinin 310 dönüm alanda kurulu bulunduğu, 2 bin 023 konterner bulunan ve 10 bin kapasiteye sahip olan tesiste şu anda 11 bin 406 konuk barındığını aktardı. Demirbağ, doluluk oranı yüzde 111,41 olan Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinde; konteyner başına düşen kişi sayısının ise 5,74 olduğunu ifade etti.

Konukların Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinde 21 m2’lik konteynerlerde yaşadığını ifade eden Demirdağ şu bilgileri verdi; Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi mobese sistemi ile izleniyor. Girişte Jandarma, içeride ise özel güvenlik hizmet veriyor. Muhtarlar, akil insanlar, bayan, gençlik komiteleri, çocuk meclisi ile değerlendirmeler yapılıyor.  İnternet salonundan, ilahi korusuna, müzik kursuna kadar onlarca etkinlik bulunuyor.  Engelli sandalye dağıtımı, milli ve dini bayram kutlamaları gibi birçok etkinlik yapılıyor. Devlet büyükleri tarafından da ziyaret edilen Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinde 472 personel görev yapıyor. 12 doktor ve eczane ile sağlık hizmeti veriliyor. Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi içindeki hastane, kurs ve okullarda Suriye uyruklu öğretmen, kurs eğitmeni, hemşire ve doktorlar da görev yapıyor. Eğitim alanında 81 adet derslik bulunuyor. Anaokulundan liseye kadar 4862 öğrenci var. Suriyeli ve Türk öğretmen sayısı 338. Harran Konteynerkent Konaklama Tesisindeki okuldan mezun Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde okuyan 105 öğrenci bulunuyor. İngilizceden, ahşap oymacılığına, resme, Kuran kursuna kadar birçok kurs bulunuyor.

AFAD İl Müdürü Sönmez ise, basın mensuplarının sorularını cevaplarken Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan sonra Suriye’de güvenli olan bölgelere geri dönüşler olduğunu söyledi.

SEVGİ SELİ

AFAD yetkilileri brifing sonrası Bursa medyasına Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi gezdirdi. Sağlık, eğitim ve sosyal alanları yerinde inceleyen basın mensuplarına söz konusu alanlar hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi gezisi sırasında medya mensupları Suriyeli çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Onlarca çocuk Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi gezen medya mensuplarına ‘Türkiye’ ve ‘Recep Tayyip Erdoğan’ tezahüratları ile seslendi. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette Türkiye Cumhuriyetine duydukları minnet duygularını sık sık dile getiren Suriyeli konuklar, Bursalı heyetle hatıra fotoğrafları çektirdi.

TARİH ŞEHRİ HARRAN

Bursalı heyet ardından da, Kuzey Mezopotamya’dan gelerek batı ve kuzey batıya bağlanan önemli ticaret yollarının kesiştiği Harran’ı ziyaret etti. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Harran’da Belediye yetkilileri ve rehber tarafından bölge hakkında bilgiler verdi. Heyet, Cennet Camii adı da verilen Ulu Camii ve Harran Höyüğü ’nü ziyaret etti.

HEYET HARRAN BAŞKANINA KONUK OLDU

Bursa Medyası Harran’daki ziyaretleri kapsamında Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un konukevine konuk oldu. Lise eğitimini Bursa’da tamamlayan Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik de Bursalı gazeteciler için verilen davete katılarak hasbihal etti. Kaymakam Çelik ve Belediye Başkanı Özyavuz, medya aracılığıyla Bursa’ya selamlarını iletti.

Bursalı medya temsilcilerinin sonraki durağı ise Urfa Tv oldu. Burada meslektaşlarıyla bir araya gelen Bursa medyası, çalışmalar hakkında bilgi alarak görüş alışverişinde bulundu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir