Konteyner/ Araç Paketleme Sertifikası Semineri

Gemlik Denizcilik Topluluğu Gemlik Lions katkılarıyla Gemlik için önemli konulardan biri olan Yük Taşıma Birimleri ( Konteyner, dorse, kamyon) ile ilgili olarak Tehlikeli Madde Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı yönergelerin Liman, Lojistik ve Tehlikeli Madde elleçleyen kara tesislerine etkileri konusunda seminer düzenledi.

Seminer Gemlik Denizcilik Topluluk Başkanı Enes Ceylan’ın açılış konuşması ile başladı. Semineri CTU Code/CSC CODE7 Fumigasyon Eğiticisi Gemi İnşa Mühendisi Hamdi UZ verdi. Gerçekleşen seminerde yeni yayımlanan yönetmeliklerle beraber kara tesislerini bekleyen düzenlemeler üzerinde duruldu. Konuyla ilgili olarak limanlar, depolama tesisleri, lojistik şirketlerinin 2018 yılından itibaren eğitimden geçirilmesi ve bu konuda çalışacak Gözetim firmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yetki almaları gerektiğinin altını çizdi. Seminerde CTU Kod hakkında genel bilgi, Genel tanımlamalar, Sorumluluk zinciri,Genel taşımacılık koşulları, CTU özellikleri, CTU kontrolleri, CSC plâkaları, Paketleme, Yükleme güvenliği, oluşabilecek hasarlar ve Fumigasyon konusunda bilgilendirme yaptı.

Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. E. Murat TACAR, Öğr.Gör. Yusuf SARIKAYA, Öğr. Gör. İbrahim SAPMAZ, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri, Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri, Gemlik Lions Yöneticileri Esma Deniz Zsobrak, Tarık Uğur yanında Gemlik’te faaliyet gösteren deniz gözetim firmaları temsilcileri, gemi acenteleri çalışanları katıldılar.

Seminer sonunda Eğitmen Hamdi UZ öğrencilere yeni yapılan bu değişikliklerle beraber eğitimli, dil bilen, kanun ve yönetmelikler hakkında bilgi sahibi olan ve çalışılacak sektöre uygun sertifikası bulunan birçok Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunu ihtiyaç olacağını ve şimdiden başlayarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

(Son Güncelleme: 3 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir