Bazı Sloganlarımıza Dikkat Edelim

Atatürk 80 yıl önce, İran, Irak ve Afganistan’ın da dahil olduğu “Sadabat Paktı”nı imzalamıştı. Çünkü bölge de enerji kaynakları vardı. Ve Bölge ülkelerinde yaşayan ve her fırsatta kışkırtılmaya müsait kürt halkı vardı. Belki de Afganistan’ın Asya kıtasındaki ve ipek yolu üzerindeki stratejik önemini ilk fark eden ülke Türkiye olmuştur. Bu bakımdan 80 yıl önce yaptığımız anlaşma, bugün için yok hükmünde olsa da bu üç ülke ile, dost ilişkiler içinde olmamız bizim için vazgeçilmez bir seçenektir.

Referandumun yapılması ile, Irak’ın kuzeyini, göz göre göre Amerika ve İsrail kapmıştır. Amerika bu atakla İngiltere’nin Irak’ta ki British Petrol ve Shell şirketlerinin tapularını delmiştir. Amerika’nın 15 bin askeri, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de kol gezerken, İngiltere’nin maşa başı çalışmaları yetersiz kalmıştır. Rusya ise, sonucunu kestiremediği bu gelişmeler nedeniyle, “risk almaktan”, kaçmıştır.

Peki biz nasıl bir  politika izlemeliyiz. Erbil ile ve merkez Irak hükümeti ile, her an irtibat içinde olmalıyız. Devlet büyüklerimizin soğukkanlı ve sabırlı bir politika izlemelerini, öneriyoruz. Kuzey Irak ile PKK örgütün, birbirlerine yaklaştıracak hamlelerden ve açıklamalardan, kaçınmalarını öneriyoruz. Devlet büyüklerimizin, her kalabalığın önünde, “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz” sloganlarına dikkat etmelerini öneriyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Mücadele eden, yenilgiye uğrayabilir.

Mücadele etmeyen, Zaten yenilmiştir.

“Brecht”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Kibir Kendinden Habersizliktir.

Bu Seçimler Neden Önemli

Bu Seçimler Neden Önemli Geçen yıl,14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimler, çok çekişmeli geçmişti. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir