Yılmaz; “Sen Türk Olduğunu Unutsan Da, Düşmanın Asla Unutmaz”

Gemlik Ülkü Ocakları başkanı Ali Yılmaz yaptığı yazılı açıklama ile referandum sürecini değerlendirdi.  Yılmaz; “Kuzey Irak’ta yapılan sözde-hükümsüz-korsan referandum ile Barzani ve Peşmerge, Türkmenlerin tarih boyunca yaşadıkları topraklara göz dikmiş, Türkmen topraklarını zorla gasp etmeye çalışmıştır. Irak’ın bir parçası olan Kürtler, Barzani’nin oyununa gelerek referanduma destek verirler ise Ortadoğu’da barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olan işgalci İsrail, bölgede kendisine yer bulacak ve bu durum karşısında, yarınlarda en büyük zararı kürtler göreceklerdir. İsrail’in desteklediği suni bir siyasi oluşumun varlığını sürdürmesi imkansız olacaktır ve bunun örneğini daha önce Türklere karşı cephe açan Araplar malesef acı tecrübelerle öğrenmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; başta Kerkük olmak üzere tarihi Türkmen illerine zorla el konulması girişimlerini ve kuzey Irak’ta suni bir bağımsız Kürt devleti kurulmasını hiçbir şart altında kabul etmeyecektir.

Kuzey Irak’ta bağımsız devlet ilanı Irak’ın nihai olarak parçalanmasına yol açacak ve Türkiye’nin milli güvenliği için çok ciddi bir tehdit oluşturacaktır. Türkiye böyle bir gelişmeyi önlemek için tüm imkanlarını kullanacak ve buna sonuna kadar karşı koyacaktır.

Türkmenlere karşı girişilecek baskı, tehdit, zulüm ve saldırılar hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır, güç kullanmak dahil her türlü tedbiri almak ve uygulamak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en önemli önceliği olacaktır. Unutulmamalıdır ki, Bu sözde referandum ve sonrasında  Barzani’nin siyasi ve hukuki sonuçlar kazandırma çabaları, bölge için çok karanlık günlerin geleceğinin habercisi olacaktır.

Aziz Türk Milleti… Türkiye’de bir kesim var ki, Karabağ’da Ermeni, Urumçi’de Çin, Kerkük’de Peşmerge oluyor , fakat ne yazık ki bir türlü Türk olamıyor, işte bu Türk düşmanlarına karşı, Elçi Bey’in şu güzel sözünü asla aklımızdan çıkarmamalıyız..” dedi.

Sen Türk olduğunu unutsan da, düşmanın asla unutmaz. | Ebulfez Elçibey

(Son Güncelleme: 25 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir