Eğitim Ve Öğretimin Altın Yılı Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, eğitim ve öğretimde 2017-2018 döneminin altın yıl olacağını vurguladı. Milli Eğitim Haftasının açılışında konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Anadolu İmam Hatip, Celal Bayar Anadolu Liseleri ve Lale Kemal Kılıç Ortaokulunun ardından, Gemport Anadolu Lisesi, Şükrü Şenol İlkokulu, 11 Eylül İlkokulu, Özdilek İmam Hatip Liseleri Spor Salonlarının temellerini de Gemlik Belediyesi olarak atacaklarını müjdeledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de Roda İmam Hatip Lisesi’ne Spor Salonu kazandıracağını açıklayan Refik Yılmaz, 7 ayrı yeni okulun temellerinin de bu yıl içinde atılacağına dikkat çekti.

2017-2018 yılı eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Eğitim Haftası açılış töreni Cumhuriyet İlkokulunda yapıldı. Törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Dr. Veteriner Albay Ömer Çakmak, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cenk Temizaltın ve öğretmenler ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenler, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterimi ile renklendi. Milli Eğitim Haftasının açış konuşmasını Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Adnan Uluğ yaptı. Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, 1300 mezun verildiğini, bunlara 1400 yeni öğrenci eklendiğini ifade ederek, 18 bin öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını söyledi. Duran, yeni müfredat konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da eğitim ve öğretime yönelik yatırımları masaya yatırdı. 2018-2018 eğitim ve öğretim yılının öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet İlkokulunda bugün 4. Sınıfa giden öğrenci velilerinin o dönemki endişeli hallerini hatırlatarak, “4 yıl önce depremsel yönden tehlike arz eden bir okul vardı. Buna el attık. Cumhuriyet İlkokulu şu anda ilçemizin en büyük ve en modern okullarındanh birisi haline geldi. Gemlik Belediyesi olarak bütün okullarımıza yönelik hizmet ve yatırımlarımızı devam ettireceğiz” dedi. Tüm okullara spor salonu kazandıracaklarına bir kez daha dikkat çeken Refik Yılmaz, bu dönem içinde 5 ayrı spor salonunun yanı sıra 7 yeni okulun da temelini atacaklarını müjdeledi. Marmarabirlik Depolarının takas ve kamulaştırma yoluyla devralındığını ve bu bölgeye iki ayrı okul yapılacağını anlatan Yılmaz, Endüstri Meslek Lisesinin de yenileneceğini kaydetti. İznik, Orhangazi ve Gemlik’in yararlanacağı İş Okulu ve Baktat Fen Lisesi ile birlikte Cihatlı Toplu Konut Alanına bir ilkokul ve bir de ortaokul kazandıracaklarını açıklayan Refik Yılmaz, Şehit Cemal İlkokulunu da yenileyeceklerini sözlerine ekledi. Refik Yılmaz, Kumla ve Umurbey Mahalleleri okul projelerinin de takipçisi olacaklarını belirterek, “ Eğitim ve öğretimde sağlam ve modern binalar konusundaki yatırımlar devam edecek. 5-6 yıl önce 50 kişilik sınıflarda eğitim görülüyordu. Şimdi bu 25 kişilik sınıflara dönüştü. Yeni okul yatırımları ile daha modern bir eğitimi hedefliyoruz. Bu doğrultuda geleneksel hale getirdiğimiz eğitim setlerimiz ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, eğitim ve öğretimin anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada, öğretmenleri de kılık kıyafet konusunda uyararak, “Hiç kimse 657 sayılı kanunun ve eğitim müfredatının dışına çıkmamalı. Yaptığım denetimlerde buna dikkat edeceğim. Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum” dedi. Törende 4. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti.

Törenlerin ardından Gemlik Belediyesinin geleneksel hale getirdiği eğitim seti dağıtımı yapıldı. İlçedeki tüm ilkokulları kapsayacak eğitim setleri, okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine hediye edildi.

(Son Güncelleme: 18 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir