12 Eylül 1980 Darbesi ve Bugünler

12 Eylül 1980 darbesinden bir gün sonra, ölümler bıçak gibi kesilmişti. Darbeci zihniyet bu olayı, bir başarı gibi kamuoyuna pompalamıştı.  Halbuki, sağ ve sol görüşlü öğrencilere silah verip, onları kışkırtan aynı odaklardı. Nitekim, darbeciler yıllar sonra yaptıkları açıklamalarda, darbe ortamını beklediklerini açıklamışlardı. Peki 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, neler olmuştu.

En önemli bazı kararları hatırlayalım

-1 Milyon kişi fişlenmişti.

-650 bin kişi gözaltına alınmıştı

-517 kişiye idam cezası verilmiş, 50 kişi idam edilmişti.

-İdam edilenler arasında, 18 solcu 8 ülkücü de vardı.

Çatışmada ölenin,  işkencede ölenin,  cezaevinde ölenin,  açlık grevinde ölenin ve intihar ederek ölenlerin, haddi hesabı yoktu. Kısacası, darbeci zihniyet bir nesli silindir gibi ezmişti. Bir sağdan bir soldan  astık diyerek, kendi adalet anlayışlarını da kamuoyuna açıklamışlardı.

Devrimci ve ülkücü gençlerin büyük bölümü, işlerinden ve okullarından olmuştu. Bu hukuksuz ve kanlı dönemi yaşamamıza rağmen, darbeci zihniyetin yeniden 15 Temmuz’la devreye sokulması düşündürücüdür. Demek ki ülkemizdeki ekonomik ve toplumsal bazı odaklar, hala “kuklacının” kapsam alanından kurtulamamıştır. Amerika’da 17-25 Aralık dosyasını açan Amerika’nın azmettirici olduğu artık kesinleşmiştir

Kuklacı sadece FETÖ’yü,  PKK’yı, PYD’yi ve HDP’yi kullanmakla kalmamış, CHP’yi de kapsam alanı içine almıştır. 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe diyen bir CHP’nin “kuklacından k” tarafından kuşatıldığını söylersek haksızlık yapmış olmayız. Darbecilere destek olan bir zihniyetin “Adalet Yürüyüşü” yapması, inandırıcı olamaz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi bir ağaç, kötü yemiş vermez

Kötü bir ağaçtan da iyi yemişler bekleyemeyiz.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir