Referandum Bahane Amaç Petrolü Paylaşmak

 

Yıllardan beri, iki Ortadoğu ülkesi dünyanın gündeminden düşmedi. Birinci ülke Irak’tır, Irak’ta ki petrol, 1990 yılından beri hem Irak’ın hem de Ortadoğu’nun başına, bela olmuştur. Hedef sömürgeci ülkeler tarafından Irak petrolünü paylaşmaktır.

20 Ocak 2003 operasyonundan önce, Amerika ile İngiltere, Irak’ta ki petrolün British petrol ile Shell tarafından ele geçirilmesi konusunda, anlaşmaya varmıştı. Zaman içinde, Amerika bu ortaklıktan zararlı çıktığını anladı ve Kuzey Irak referandumunu öne çıkararak, kaybettiği petrolü geri almaya soyundu.

Kuzey Irak’ın başındaki Barzani Amerika’nın bir dediğini iki etmez Irak yönetimi ise, referanduma karşı durmaktadır. Çünkü Irak Başbakanı dahil, Irak’lı bir çok bakan, İngiliz pasaportludur. Aslında, Kuzey Irak’ta , Amerika ile İngiltere arasında yapılacak bir savaşı seyredeceğiz. Ama ölenler ise, iki taraftaki Irak’lılar olacaktır.

Suriye’de ise, petrolden ziyade “terör örgütleri” kıymetlidir. Amerika tüm Ortadoğu’yu, terör örgütleri kullanarak sindirmeyi amaçlamıştı. Artık terör örgütlerini kurduran ve bu örgütlerle kanlı eylemler yaptıran azmettiricinin Amerika olduğu ortaya çıkmıştır. Doların itibar kaybetmesi ile, çöküşe geçecek olan Amerika, gelecekte savaş suçlusu ilan edilmeye aday bir ülke olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğru bir adam,

Tanrının en soylu eseridir

“A.Pope”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama ORÇE İNŞAAT tarafından 20.04.2024 tarihinde çukurbahçe mevkiinde meydana gelen istinat duvarı kayması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir