CHP 94. Yılını Kutladı

CHP 94. Yılını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisinin 94. Kuruluş Yıl dönümünü kutladı.

Atatürk anıtında Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın sunuculuğunu Çiğdem Besli yaptı. Kuruluş yıldönümü ile alakalı açıklamayı da Nil Avcı okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’Açıklamamı hoş geldiniz. ’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen devrimci, bağımsız bir ruhun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetinden sonra ikinci büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisinin  kuruluşunun 94. Yıldönümünü büyük bir onurla yaşıyoruz.

15 TEMMUZ KALKIŞMASI GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Hedef hala Cumhuriyetin kurucu felsefesidir. Türkiye Cumhuriyeti hiç olmadığı kadar son derece sancılı bir süreçten geçmektedir. 15 Temmuz’da imamın darbe girişimi ile yüz yüze gelinmiş, demokratik parlamenter sistemimize, milli bütünlüğümüze ve ulusumuza karşı alçakça bir kalkışma yaşanmıştır. Kalkışma gökten inmemiştir. Bu kalkışma göz göre gelmiştir. Yıllarca Türkiye Cumhuriyetini ve kazanımlarını yok etmek için birlikte çalışılmış, devlet beraber soyulmuş, hukukun temel değerleri birlikte çiğnenmiştir. Her gerici iktidarın yaptığı gibi mevcut iktidarda bu kalkışmanın mağduru olarak kendisini ilan etmiştir. Bununla yetinmemiştir, dinci kalkışmanın sonrasında ilan edilen OHAL kapmasında çıkarılan KHK’lerle, yapılan uygulamalarla hala Türkiye Cumhuriyetinin yegane başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, bu ülkenin kurucu felsefesine karşı savaşım devam ettirilmektedir. Kandırıldık diye kendisini savunanların süreci hala Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarının yok etmeye dönük sürdürmeleri bitmek tükenmek bilmeyen bir aymazlıktır. Ancak bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece buna kimsenin gücü yetmeyecektir.” .
Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin kuruluş yıl dönümünde başta kurucumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İsmet İnönü’yü, tüm mücadele arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyor, birlikte mücadele verdiğimiz dava arkadaşlarıma, partimize gönül veren tüm yurttaşlarımıza, partimizin kıymetli üyelerine, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir