Banka adıyla dolandırıcılık

Gemlik’te banka adıyla yapılan dolandırıcılığın, çok sayıda mağduru olduğu öğrenildi. Sosyal Medya üzerinden Türkiye’nin önde gelen bankalarından birinin ismi ve logosuyla yapılan tanıtımda ‘’Hediye kazanma şansı’’ reklamına tıklayanlar pişman oldu.

Sosyal Medya üzerinden verilen sponsorlu reklamla araba veya telefon kazanma şansı linki gönderen dolandırıcılar, vatandaşların giriş yapması ve onaylaması sonrasında hesaplarına para aktarıyor. Bu konudan Türkiye genelinde olduğu gibi, Gemlik’te de çok sayıda mağdur olduğu ve bankadan ücret talep ettiği öğrenildi.

Banka görevlileri ise girdikleri adrese dikkatli bakmalarını talep ederken, Türkiye’de bulunan bankaların internet şubelerinin hesaplarına güvenli erişim sağlandığını kaydederek, sosyal medyada verilen linklere itibar edilmemesini istediler. Adres uzantısına da dikkat edilmesi gerektiği ile alakalı uyarılar yapan banka görevlileri, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

(Son Güncelleme: 6 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir