CHP’den 30 Ağustos kutlaması

CHP’den 30 Ağustos kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramında, diğer Milli Bayramlarda olduğu gibi, yine çelenk sundu. Alternatif çelenk sunma programında konuşma yapan Sertaslan, Milli Bayramlara vatandaşların da ilgisiz olmasına dikkat çekti.

Sertaslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;   Bugün 30 Ağustos 2017.Bu tarih bir kısım yurttaşımız için sıcak bir yaz günü anlamına gelebilir.Bir kısım yurttaşımız için bir günlük resmi tatilden ibaret olabilir.Bu gün bir kısım yurttaşımız için sabah işe gitmesi gerekmediğinden  çoluk çocuk kahvaltı yapabileceği bir pazar sabahı anlamına da gelebilir.Bir kısım yurttaşımız için resmi tatil olması sebebiyle çalışanlarına boş yere para vermek zorunda kaldığı bir gün anlamına da gelebilir.Ve hatta bir kısım yobaz zihniyet için Atatürk’ün manevi huzuruna insanların akın ettiği bir gereksiz durum diye bile algılanabilir.Bütün bunları doğru bulmasam da,kızsam da, gücensem de anlayabilirim.Bazı siyasi partilerin 30 Ağustos’u da Cumhuriyet dönemine ait diğer bayramlar gibi etkisizleştirme,önemsizleştirme,silme gayretlerini bile onların penceresinden bakıp makul karşılayabilirim.

Bütün gün din üzerinden prim yapma gayretine girip,ezan seslerinin yeniden özgürce yankılanmasını sağlayan zafer gününü anmayanları anlayabilirim.

Cemaate yol gösteren bir kısım imamların,hiç düşünmeden şehadet şerbetini içenleri anmak için Atatürk’ün manevi huzuruna gelmeyişlerini anlayabilirim.Hem de her birinin 15 Temmuz meydanlarına akın ettiklerini bildiğim halde anlayabilirim.

Önce Çanakkale’de sonra Sakarya’da sonra İnönü’de sonra Dumlupınar’da bizim için toprağa düşenleri sanki tatil dönüşü trafik canavarına kurban vermişiz gibi bu günü tatilden ibaret görenleri de anlayabilirim.

Yıllardır yandaş medya tarafından beyni yıkanmış,bu sebeple Atatürk’ü ve O’nun kahraman ordusunu düşman gibi gören bir kısım fakir fukarayı,garip gurabayı da anlayabilirim.

Sürgün korkusu taşıyan amiri de,sicil korkusu olan memuru da anlayabilirim.Hatta yalakalık uğruna  bilebile destek olanları anlayabilirim.Daha rahat bir yaşam adına,yaşamını hiç düşünmeden feda edenleri yok sayanları bile anlayabilirim.

Bütün bunları anlar ve düzelsinler diye çözümler üretebilirim.Gerekirse bütün gücümle doğruyu görsünler diye,doğru bildiklerinin aslında ne denli yanlış olduğunu anlayabilsinler diye mücadele edebilirim.

Ama bir şey var ki anlayamadığım ve belki de hiç anlayamayacağım işte bu ruhumu daraltıyor,içimi karartıyor.Bir tek anlayamadığım  aslında Atatürk  sevdasını içinde taşıyanların,her fırsatta Atatürk’e övgüler yağdıranların kayıtsızlığını anlayamıyorum.

Aslında her şeyin farkında olanların,üzerimizde oynanan oyunları adı gibi bilenlerin,Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının niyetlerini de planlarını da anlayabilenlerin kayıtsızlığını anlayamıyorum.Belki de bu konuşmayı duyunca Cumhuriyet Halk Partisini suçlayacaklar en kolayından.Bizleri yönlendiremiyorsunuz,iyi muhalefetlik yapamıyorsunuz deyip geçiştirecekler belki de her zaman yaptıkları gibi.Sanki bu büyük günü,bu ulusun bağımsızlık gününü anmak ve anlatmak her yurttaşımızın ortak ödevi değilmiş gibi.

Sosyal medya hesapları üzerinden Atatürk ve bayrak sevgilerinin büyüklüğünü anlatmak için şunu paylaşın bunu paylaşın,rekor kırıyoruz,bilmem kaç milyon olduk,uçuyoruz nidaları atanları anlayamıyorum.O paylaşımları yapıp bugün aramızda olmayanları.Ülkenin çoğunluğuyken aslında sırf rahatlarını bozmamak uğruna azmışız gibi gösterenleri anlayamıyorum.

Son olarak;Bugün bu ödevlerini yerine getirme konusunda gaflete düşenlere bir hatırlatma yapmak isteriz.Başka Atatürk yok,her alanda bir çürüme ve çözülme yaşanan ülkemizde Atatürk devrimleri dışında tutulacak bir yol,bayram diye bize armağan ettiği önemli günlerden başka ders yok.Sonra “ders alınsaydı hiç,tarih tekerrür eder miydi “demenin hiç kimseye faydası da yok.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor,başta büyük önderimiz olmak üzere halledip etmeyeceğimizi düşünmeksizin tereddüt etmeden ölüme koşan kahramanlarımızın önünde minnetle eğiliyorum.Ruhları şadolsun.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir