Kaymakam Karakuş’tan Kurban Uyarısı

Kaymakam Karakuş’tan Kurban Uyarısı

Gemlik Kaymakamı Gürbüz KARAKUŞ, Kurban Bayramı öncesinde hayvan sahipleri ve vatandaşları olası tehlikelere karşı uyardı.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ülkemizin çeşitli illerinden ilçemiz geçici kurban satış yerine büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerinde önemli miktarda artış meydana geldiğine dikkat çeken KARAKUŞ, “Kurban hayvanlarının TÜRKVET veri sistemine kayıtlı olup, büyükbaş hayvanlarda şap ve çiçek aşısı, küçükbaş hayvanlarda Koyun – Keçi Vebası aşısı yapılmış olması gerekmektedir. Kulak küpeleri ile pasaportları bulunmayan hayvanlara kesinlikle dikkat edilmelidir.” Dedi.

Ayrıca damızlık değeri bulunan veya gebe olan büyükbaş  ve küçükbaş olan hayvanların  kurbanlık olarak kesilmelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yasaklandığını belirten Kaymakam KARAKUŞ, bu nedenle kurban satış pazarında sağ arka tarafında çarpı işareti bulunan hayvanların kurbanlık olarak kesilmemesi hususunda vatandaşları uyardı. 2 yaşın altındaki büyükbaş (kapak atmamış) hayvanların kurbanlık vasfı taşımadığını belirten Kaymakam Gürbüz KARAKUŞ bu konularda tüm ilçe halkımızın dikkatli olması gerektiğini belirtti. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler ile İlçemiz Belediyesinde görevli zabıtalar ve veteriner hekimler kurban bayramı süresince kurban pazarında ve kesim yerlerinde görevlendirildiğini belirten Kaymakam KARAKUŞ, yaklaşan kurban bayramı öncesinde gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir