Sömürgecilerle Nasıl Mücadele Ederiz

Çok eski yıllarda, sömürgeci ülkelere doğal kaynakların bulunduğu ülkelere, gemileriyle çıkartmalar yapmışlardı. Daha sonra, oralarda buldukları işbirlikçileriyle karşılıklı ticaret başlatırlardı. Ama, en önemli kozları, kendi lisanlarını ele geçirdikleri ülkelere taşımaktı.Nitekim İngilizlerin sömürdüğü Hindistan’da İngilizce lisanı, ana dil kadar yaygındır. Yıllarca Fransız sömürüsü altında yaşayan Cezayir ve Tunus’ta da, Fransızca resmi dil gibidir.

Yeni dünya düzeninde ise, büyük sömürgeciler doğal kaynakları bol olan bölgeler, profesyonel terör orduları ile, gidiyorlar.

IŞID’çıların, DAEŞ’çıların ve YPG’lilerin pek çoğu, Amerikan askerleriyle harmanlanmış profesyonel teröristilerdir. Bu büyük sömürgecilerin bir hedefide, sömürecekleri bölgenin önemli siyasetçilerini ve bürokratlarını ele geçirmektir. Mesela Irak başbakanı ile bazı bakanların İngiliz vatandaşı olduğunu öğrenmiştik. Bizde ise FETÖ örgütüne bağlı devlet görevlilerinin, Amerikan ve Alman istibaratı için çalıştıklarını hep birlikte gördük. Peki onbilerce kilometre öteden gelip, burada yuvalanan bu sömürgecilerden, nasıl kurtaracağız?

Önce komşu ülkeler olarak, birbirlerimizle didişmeyi bırakmalıyız. Sonra da, Türkiye İran ve Rusya olarak kararlı bir duruş göstermeliyiz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dilin kemiği yoktur. Ama bir vuruşta,

Adamın sırtını yere getirebilir

“B. Fraklin”

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, katılımcı ve şeffaf belediyecilik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir