Lojistik sektörüne kadın eli değdi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile Kosgeb’in işbirliği dikkat çeken sonuçlar çıkarmaya başladı. Aralık Ayında GTSO’da eğitim alan Meryem Karakaş, Nakliye sektörüne adım attı ve Maria Lojistik adındaki firmasını kurdu.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası görevlileri ile Kosgeb Temsilcisi Pınar Avcıoğlu Akın tarafından Meryem Karakaş’a yapılan ziyarette, firmanın kuruluş aşamasından bugüne kadar yapılanlar değerlendirildi.

  “KOSGEB Firmamı kurmamda dönüm noktam oldu”

İş fikriyle GTSO Kosgeb kursuna başvuran Karakaş; ‘’İlk fikrimi söylediğimde şaşırdılar. Lojistik sektöründe bayan eli görmeye alışık değillerdi sanırım. Eğitim süreci benim için çok faydalı oldu. Daha sonrasında projemi hazırladığımda detaylarına konunun uzmanları bile hayret etti.Yanımda GTSO ve KOSGEB olması iş konusunda daha rahat ve emin adımlarla ilerlememi sağladı. Altı yıl sektörün içinde yer almış olmama rağmen, Kosgeb eğitimi öncesinde, iş dünyasının kazandırabileceklerini düşünemiyordum. Bu anlamda Gemlik Ticaret Odasına bize bu imkanı sağladıkları için tekrar teşekkür etmemiz gerekiyor” dedi.

‘’Sektörün eksiği kadın çözümcülüğüydü’’

Karakaş, “Lojistik sektöründe yer almak istememdeki ana etkenlerden biri de,  özellikle lojistik ve nakliye sektöründe çözümcü olunması gerektiği. Kadınlar doğası gereği çözümcü olarak büyürler. Ülkemizde de bazı olumsuzluklar kadını alternatif çözümler bulmaya iter. Bunu avantaja çevirmek de bizlerin elinde. Bu nedenle kadın çözümcülüğünün sektörün aradığı alternatif olabileceğini düşündüm’’ dedi.

Filosunu hızla büyütmeyi hedefleyen Meryem Karakaş, Kosgeb hibe desteğini kullanmıştı. Önümüzdeki dönemde kredi desteğini de kullanacağını ifade etti.

Akıt, ‘’Kadınlar iş dünyasına yakışıyor’’

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt; ‘’Kosgeb ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde kadınlarımızı görmek bizleri sevindirdi. Daha sonrasında destek alarak iş dünyasına girmeleriyse, çalışmamızın ne kadar doğru olduğunun kanıtı oldu. Meryem kardeşimizi cesareti, girişkenliği ve erkeklerin egemen olduğu bir sektörde yer alma düşüncesinden dolayı kutlarız.

Kurslarımızda verdiğimiz mezunların önemli bir bölümünün iş dünyasında yerini almaları, tekrar bizlerin üyesi olmaları mutluluğumuzu pekiştiriyor. Büyüyen ve gelişen Türkiye’de iş dünyasında olan bizler, ne kadar yeni ismi aramıza alırsak, ülke ekonomisine de o kadar katkıda bulunuruz’’ şeklinde konuştu.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir