Gemlik’e iki yeni okul

Gemlik Belediyesinin Marmarabirlik ile yaptığı takas sonrası yıkılan depoların bulunduğu bölgede yapılacak olan okul için ilk kazma vuruluyor.

Bütünşehir Yasasına geçilmeden İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışma farklı engellere takılmış, Gemlik’in önemli ihtiyacı olan okul yapımı uzun süre ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde yapım ihalesine çıkılan okullar ile alakalı Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yer teslimi yapıldı ve ilk kazma vuruldu.

‘’24 derslikli iki okul’’

İki ayrı bloktan oluşacak okullara mahallenin de adı olan Hamidiye adı veriliyor. İlk ve ortaokul 24’er derslik olarak planlanan okulların yapım süresi ise 400 gün olarak belirlendi. 20 Temmuz’da yapılan arsa tesliminin ardından başlayan çalışmalarda, inşa aşamasına gelindi.

Eski Marmarabirlik binasının olduğu arsaya yapılacak olan okulların Gemlik’te önemli eksikliği kapatması bekleniyor. İki okulun herhangi bir aksilik çıkmazsa 2018 – 2019 eğitim ve öğretim dönemi başına yetişmesi hedefleniyor.

Gemlik TSO Gazi Okulunun yetersizliği bölgede yaşayan vatandaşlara zorluklar yaşatırken, Gemlik’in tek tam gün olmayan okulu durumunda kalıyordu.

 

(Son Güncelleme: 2 Ağustos 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir