Dr. Seyfi’nin evi yıkıldı

Gemlik tarihinin önemli değerlerinden olan Dr. Seyfi Arıkan’ın tehlike saçan evi, sonunda yıkıldı. Gemlik Belediyesi tarafından yapılan yıkım öncesinde, Seyfi Arıkan’ın köylere v e çevreye tedaviye giderken kullandığı motosiklet ve tıbbi malzemeler, yıkım öncesinde binadan çıkarıldı.

Dr. Seyfi’nin evi yıkıldı
Dr. Seyfi’nin evi yıkıldı

‘’Deli Doktor derlerdi’’

Dr. Seyfi Arıkan, doktorluk açısında sınırlı cihaza rağmen teşhis ve tedavisiyle Gemlik’te pek çok ismi tedavi etmişti. Önemli görülen çok sayıda hastalığa karşı uyguladığı tedavi, ilaçların yanında verdiği takviyelerle de ünü ilçe sınırlarının ötesine çıkmıştı. Paraya el sürmeyen ve cımbızla alan Arıkan, muadili ilaçlara da karşı olmasıyla dikkat çekerdi. Kültürel seviyesi ve dünya görüşüyle dikkat çeken Arıkan’ın Gemlik’e gelişi Belediye Doktoru olarak çalışmasıyla başlamıştı.

‘’Röleveleri yapıldı’’

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Refik Yılmaz, yıkım çalışmaları sırasında kısmen zarar gören Eczacı Ferruh Erçek’e ait bina ile merhum Dr. Seyfi Arıkan’a ait binaların röleve projelerinin belediye tarafından hazırlandığını dile getiren Yılmaz, binaların aslına uygun olarak yeniden yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Tehlike saçtığı için yıkım kararı alınan bu binamız ilçemize değer katacak eserler arasına girecektir. Gemlik’in sivil mimari örneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için projelerimizi yaşama geçiriyoruz. Kent silueti, kent estetiği ve şehircilik anlayışımıza büyük katkılar sağlayacak ve estetik anlamda da değer katacak sivil mimari örneklerimizi yaşatacağız. Bunun çalışmalarını mahalle konakları, sağlık ocakları yapımında gösteriyoruz. Gemlik’in tarihi ve sivil mimari örneği binaları gelecek kuşaklar da tanıma görme inceleme ve sahip çıkma imkânına kavuşmuş olacaklar” dedi.

 

(Son Güncelleme: 1 Ağustos 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir