Başsavcı’dan veda hediyesi;  Adliye İhalesi 29 Ağustos’ta

   Başsavcı’dan veda hediyesi;  Adliye İhalesi 29 Ağustos’ta

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Gemlik’e müjde verdi. Uzun zamandır planlanan ve üzerinde çeşitli temaslar kurulan Gemlik Adliyesi yapım ihalesi, 29 Ağustos tarihinde olacak.

Başsavcı’dan veda hediyesi;  Adliye İhalesi 29 Ağustos’ta

 

Başsavcı Mete, daha önce yaptığı açıklamada Gemlik Adliyesinin yeni durumu ve içeriği ile alakalı bilgiler vermişti. Başsavcı Mete ‘’Gemlik’e hayırlı olsun’’ dedi.

‘’Dünya standartlarında Adliye binası’’

Gemlik’te mevcutta yedi savcı ve hâkim kadrosu bulunurken, yeni adliye binasında bu sayı otuz a çıkacak. Binada, hâkim ve savcıların bölümleriyle, mahkemelerin bölümleri ayrı yerlerde olacak. Binanın en önemli özelliklerinden biri de hâkim ve savcıların otoparktan doğrudan odalarına çıkabilmeleri olacak. Bina, tam anlamıyla, Gemlik’in 30-40 yıl sonrasına da hitap edecek.

‘’Doğrudan duruşma salonuna çıkacaklar’’

Binanın bir diğer öne çıkan, özellikle Başsavcı Ömer Mete’nin isteğiyle projede düzeltilen özelliği, duruşma salonu girişleri oldu. Hâkim ve savcılar görevli bulundukları bölümden doğrudan duruşma salonuna özel bir kapıdan girecek ve salona kadar kimseyle karşı karşıya gelmeyecek. Aynı şekilde zanlılar farklı kapıdan, izleyiciler de salon kapısından içeriye alınacak. Adliyenin bir özelliği de mahkûmların ve sivil vatandaşların bir araya gelmesinin önüne geçmesi. Mahkûmlar, ring aracıyla Adliye binası nezaret bölümüne girecek. Nezaret bölümünden de doğrudan merdiven vasıtasıyla duruşma salonuna çıkarılabilecek.

‘’Güvenlik üst düzeyde’’

Mahkûmların, tarafların, personelin, hâkim ve savcıların farklı bölgelerden gireceği adliye bu yapısıyla güvenlik konusunda üst düzey planlanıyor. Aynı zamanda giriş ve çıkışların da kontrol edilebileceği Adliye binası alanında ve çevresinde güvenlik noktaları rahatlıkla oluşturulabilecek. Çevresinde önemli bir donatı alanı da bulunan Adliye binası, çevresinde yapılar oluşsa bile yüksekliği ve alanıyla günlük hayattan ayrı hizmet verecek. Projede diğer güvenlik önlemleri de üst düzeyde tutuldu. Gerek polis noktası, gerekse giriş çıkışlar günün teknolojisi kullanılarak daha üst düzeye çıkarılacak.

Gemlik’in en güzel manzarasında inşa edilecek binada, adliyede işi olanlara özel kafeterya bölümü de bulunacak. Aynı zamanda Adliye Personeline de Adliyenin en üst katında kafeterya ve lokanta hazırlanacak.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir