DENİZ SÜPÜRGESİNE BU KEZ BUZDOLABI TAKILDI

DENİZ SÜPÜRGESİNE BU KEZ BUZDOLABI TAKILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil bölgelerinde iki yıl önce başlatılan deniz yüzeyi temizleme çalışmaları kapsamında denizden çıkarılan atıklar, çevre duyarsızlığını da gözler önüne seriyor. Bugüne kadar deniz yüzeyinden 420 metreküpün üzerinde atık çıkarılırken, son olarak geçtiğimiz günlerde Gemlik’te denizden eski bir buzdolabı bile çıkarıldı.

Bursa’nın gerçek anlamda bir sahil kenti olması için 115 kilometre deniz sahili ve yaklaşık 180 kilometrelik göl sahilinde çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle Mudanya, Gemlik ve Karacabey Boğazı’nda deniz yüzeyi temizliğini de aksatmadan sürdürüyor. İki yıl önce alınan deniz yüzeyi temizleme araçları ile gerek tekne ve gemilerden atılan, gerekse vatandaşlar tarafından bilinçsizce denize atılan tüm atıklar, toplanarak atık bertaraf tesislerine naklediliyor.

Buzdolabı bile çıktı

Bugüne kadar Bursa sahi bandında deniz yüzeyinden 420 metreküpün üzerinde atık toplanırken, yastık, yatak, sandalye, pet şişe, plastik oyuncaklar, karton, kağıt ve yiyeceklerin ardından atıkların arasına buzdolabı da eklendi. Gemlik’te deniz yüzeyinde yapılan temizler sırasında bulunan eski bir buzdolabı ekipler tarafından sudan çıkarılarak, sahile getirildi. Bursa’da denizlerden çıkarılan atıklar, çevre konusundaki duyarsızlığı gözler önüne sererken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerek deniz yüzeyinde gerekse de sahillerdeki temizlik çalışmaları da hız kesmeden sürüyor.

(Son Güncelleme: 25 Temmuz 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir