İSRAİL LAFTAN ANLAMAZ, GÜÇTEN ANLAR

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, haftalık olağan basın toplantısında ülke ve dünya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Mescid-i Aksa’da yaşanan İsrail zulmünü sert bir dille eleştirdi. Yıldız, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir.” dedi.

GEREKEN CEVAP VERİLMELİDİR

İşgalci Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara ve zulme sert tepki gösteren Yıldız, şöyle konuştu: “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaşattığı zulmü lanetliyorum. Başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyaya, İsrail’in bu vahşetine gereken cevabı vermeleri konusunda uyarıyorum.”

ULUSLARARASI SESSİZLİK İSRAİL’İN VAHŞETİNİ ARTTIRIYOR

İsrail’in yaptığı zulme karşı uluslararası sessizlik ve duyarsızlığın olmasının İsrail’i daha da vahşileştirdiğine dikkat çeken Yıldız, “Hepiniz hatırlarsınız. BM’de İsrail’in yaptığı zulümlere karşın bir rapor yayınlandı. Ancak rapor baskılar sonucu kaldırıldı. Bu tüm dünya için yüz karası bir tavırdır. Böyle çifte standart uygulamalar ve cılız açıklamalar İsrail’i güçlendiriyor.

MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİN DUYARSIZLIĞI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL

Son yaşanan olayların İsrail’e konusunda laf söylememin artık bir anlamı olmadığını gözler önüne serdiğini belirten Yıldız, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir. Ancak buna rağmen Müslüman yöneticilerin bu duyarsızlığını anlaşılır gibi değil. Bize ne oldu? Neden böyle tepkisiz kalıyoruz? Bu sorular hep ortada ancak akla mantığa sığacak bir cevap yok.” dedi.

HERŞEY BÜYÜK İSRAİL’İN KURULMASI İÇİN

İslam âleminin bugün yaşadığı acı ve zulümlerin neden yaşandığına değinen Yıldız, “Ortadoğu’da oynanan tek oyun. Tek amaç var. Bunun dışındaki tüm oyun ve amaçlar buna yardım eder. Bu oyun ve amaç ilk başta İsrail’in kurulmasına yönelikti. O oyun amacına ulaştı. Diğeri İsrail’in güçlenmesi idi o sağlandı. Şimdi de ‘Büyük İsrail Devleti’nin kurulması için çalışılıyor. Bunun içinde başta bu bölgenin tahakküm altına alınması gerekiyor. İşte tüm bu yangının sebebi budur.” açıklamasında bulundu.

ZULÜM BİTMEDİĞİ SÜRECE İSRAİL İLE HİÇBİR ŞEKİLDE MÜNASEBET KURULAMAZ

Hükümet ile İsrail arasındaki müttefiklik ilişkilerinin artmasını eleştiren Yıldız, “Bu yanlıştan dönün’ çağrısında bulundu. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Gazze ablukası kaldırılmadan. İsrail’in, işgal ettiği bölgelerden çıkmadan ve bu bölgelerde yaptığı zararı karşılamadan İsrail ile hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Sadece biz değil hiçbir İslam ülkesi de kuramaz. ‘Bizim İsrail ile işimiz yok’ demekte yetmez. Bu vahşete karşı gereken tavrı ve cevabı vermek gerekir.”

(Son Güncelleme: 20 Temmuz 2017)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir